Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΚΕΔΕ: Νέος πρόεδρος ο Λάζαρος Κυρίζογλου - Στις 5/7 εθιμοτυπική συνάντηση με τον αναπληρωτή ΥΠΕΣ

ΚΕΔΕ: Νέος πρόεδρος ο Λάζαρος Κυρίζογλου -  Στις 5/7 εθιμοτυπική συνάντηση με τον αναπληρωτή ΥΠΕΣ
Η θητεία του θα διαρκέσει μέχρι την ανάδειξη των νέων οργάνων που θα προκύψουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου
Σχετικά Άρθρα
Νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) είναι ο Λάζαρος Κυρίζογλου, στη θέση του παραιτηθέντος λόγω της υπουργοποίησής του Δημήτρη Παπαστεργίου.
Ο απερχόμενος α' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κ. Κυρίζογλου εκλέχθηκε με την απόλυτη πλειοψηφία των 29 παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.
Η θητεία του θα διαρκέσει μέχρι την ανάδειξη των νέων οργάνων που θα προκύψουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Επιπλέον, για τη θέση του α' αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο β' αντιπρόεδρος δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, του οποίου τη θέση καταλαμβάνει το μέλος του ΔΣ και δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.
Σε δήλωσή του μετά την εκλογή του ο κ. Κυρίζογλου γνωστοποίησε ότι αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη 5/7, εθιμοτυπική συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα ΟΤΑ, Θ. Λιβάνιο, ο οποίος μαζί με την υπουργό Εσωτερικών, Ν. Κεραμέως, θα είναι προσκεκλημένοι στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 12 Ιουλίου.
Ακόμη, ο κ. Κυρίζογλου εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης από τον δημόσιο προεκλογικό λόγο των δύο τελευταίων βουλευτικών εκλογών και υπογράμμισε το διαχρονικό αίτημα της ΚΕΔΕ για την ψήφιση του θεσμικού πλαισίου σχετικά με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού προς την τοπική αυτοδιοίκηση.
Επίσης, αναφέρθηκε στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα τεθούν άμεσα προς επίλυση στη νέα κυβέρνηση , μεταξύ των οποίων η σύνταξη νέου κώδικα αυτοδιοίκησης και δημοτικών υπαλλήλων, η εφαρμογή της νέας μελέτης για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) από το νέο έτος, η στελέχωση των δήμων και η κάλυψη των κενών με προσωπικό και η στήριξη των μικρών, ορεινών, νησιωτικών και νεοσύστατων δήμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης