Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρχεται καλοκαίρι χάους στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Έρχεται καλοκαίρι χάους στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Αυξημένη επιβατική κίνηση στα προ πανδημίας επίπεδα έρχεται στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια - Δεν μένει ανεπηρέαστο ούτε το Ελ. Βενιζέλος
Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι για όσους και όσες σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με αυξημένη εναέρια κυκλοφορία και καθυστερήσεις σε προορισμούς όπως η Βοπυδαπέστη, η Μασσαλία και η Αθήνα.
Σχετική προειδοποίηση εξέδωσε το Eurocontrol ο φορέας που επιβλέπει τον εναέριο χώρο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Η εναέρια κυκλοφορία φτάνει σε προ πανδημίας επίπεδα και αναμένεται να υπερφορτώσει έτι περαιτέρω το σύστημα, ιδίως από την στιγμή που οι αεροπορικές εταιρείες και οι επίγειες υπηρεσίες παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού.
«Έχουμε τονίσει ότι το καλοκαίρι θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολο για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, ειδικά αν τα υψηλότερα επίπεδα κυκλοφορίας συνοδευτούν από απρόβλεπτα γεγονότα όπως κακοκαιρία ή απεργιακές κινητοποιήσεις που εμποδίζουν την ομαλή αεροπορική κίνηση», σχολίασε σχετικά εκπρόσωπος του Eurocontrol.
Ενδεικτικά, την περασμένη Παρασκευή έλαβαν χώρα περίπου 34.000 πτήσεις, ενώ τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται περίπου 33.000 σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol.
Η υπερφόρτωση θα πλήξει ιδιαίτερα τους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως η Αθήνα, η Βουδαπέστη καθώς και η πλειονότητα των γαλλικών πόλεων που διαθέτουν αεροδρόμιο.
Κατά τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, όπως και κατά την κορύφωση της τουριστικής σεζόν, η τουριστική κίνηση θα παρουσιαστεί αυξημένη και σε προορισμούς όπως το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, οι Βρυξέλλες, η Λευκωσία και το Ζάγκρεμπ.
Όπως είναι φυσικό ο αυξημένος αριθμός επιβατών αναμένεται να προκαλέσει και τις ανάλογες καθυστερήσεις, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις του Eurocontrol.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης