Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παραλίγο νέα σιδηροδρομική τραγωδία, βρέθηκαν δύο τρένα στην ίδια γραμμή στη Λάρισα – Διαψεύδει η Hellenic Train

Παραλίγο νέα σιδηροδρομική τραγωδία, βρέθηκαν δύο τρένα στην ίδια γραμμή στη Λάρισα – Διαψεύδει η Hellenic Train
Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μία νέα τραγωδία
Αποφεύχθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε νέα σιδηροδρομική τραγωδία, αυτή τη φορά μέσα στην πόλη της Λάρισας, όταν δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή με αντίθετη φορά και σταμάτησαν κυρίως λόγω της έγκαιρης αντίδρασης των μηχανοδηγών, αλλά και των χαμηλών ταχυτήτων που υποχρεωτικά κρατούν μέσα στην πόλη.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης (28/6/2023) στο σταθμό του Μεζούρλου στη Λάρισα, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες, η μία μόλις είχε ξεκινήσει προς Αθήνα και η άλλη έφτανε στο σταθμό, ευτυχώς με χαμηλή ταχύτητα – όπως προβλέπεται για την κίνηση μέσα στον ιστό της πόλης – βρέθηκαν στην ίδια γραμμή και κινδύνευσαν να συγκρουστούν, αποκαλύπτει το larissanet.gr.
Η σύγκρουση και κατά συνέπεια η νέα σιδηροδρομική τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή χάρη στο γεγονός ότι οι δύο μηχανοδηγοί αντελήφθησαν αμέσως τι συνέβαινε και ακινητοποίησαν τους συρμούς! Κατάφεραν να σταματήσουν σε μια απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων πριν τη σύγκρουση, η οποία θα είχε συμβεί αν ένας από τους δύο δεν είχε αντιληφθεί τι συμβαίνει ή η «συνάντηση» τους γινόταν λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη όπου οι ταχύτητες είναι τέτοιες πουν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Διαψεύδει η Hellenic Train

«Η Hellenic Train, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι δημοσίευμα στο larissanet.gr της Λάρισας, σε σχέση με σημερινή κίνηση επιβατικών αμαξοστοιχιών ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.
«Η αμαξοστοιχία 11599, έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας και αποβίβασε τους επιβάτες προκειμένου να γίνει διπλή σύζευξη με την αμαξοστοιχία DZR 460.103-203, ώστε να μεταφερθεί, χωρίς επιβάτες, από την Λάρισα στην Θεσσαλονίκη. Η σύζευξη των συρμών δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους και τελικά η αμαξοστοιχία DZR 460.103-203 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη.
Η σύζευξη αμαξοστοιχιών αποτελεί πάγια επιχειρησιακή πρακτική όποτε απαιτηθεί.
Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης αυτής της τυπικής επιχειρησιακής λειτουργίας με σενάρια διακινδύνευσης της ασφάλειας των επιβατών είναι παντελώς αβάσιμη.
Η Hellenic Train επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και έχει ήδη ενημερώσει το Μέσο προκειμένου να αποκαταστήσει την ακρίβεια του ρεπορτάζ που παραθέτει».
Την πληροφορία αυτή διέψευσε και ο ΟΣΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης