Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκλογές 2023: Ενημέρωση πολιτών για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν - Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων

Εκλογές 2023: Ενημέρωση πολιτών για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν - Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων
Σε 24ωρη βάση η λειτουργία σήμερα (25/6) του τηλεφωνικού κέντρου της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών
Με δύο τρόπους μπορούν να ενημερωθούν οι ψηφοφόροι για τον εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν, ενώ ανοιχτά θα είναι και σήμερα (25/6) τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Επειδή είναι πιθανό να υπάρξουν μεταβολές στα εκλογικά τμήματα, συνιστάται ισχυρά σε όλους τους εκλογείς να αναζητήσουν πού ψηφίζουν.
Όπως έχει γίνει γνωστό από τον Δήμο Αθηναίων, πέντε σχολικά συγκροτήματα τα οποία στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου είχαν λειτουργήσει ως εκλογικά κέντρα, δεν θα χρησιμοποιηθούν σήμερα καθώς αυτήν την περίοδο λειτουργούν ως βαθμολογικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Έτσι, δεν θα χρησιμοποιηθούν στις σημερινές εκλογές:
- 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας
- 1ο ΕΠΑΛ Αθήνας
- 50ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αθήνας
- 59ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αθήνας
- 12ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αθήνας

Μάθε πού ψηφίζεις

Για τη διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών, https://mpp.ypes.gov.gr/#/, η οποία είναι προσβάσιμη και από το Gov.gr.
Η πληροφορία εμφανίζεται μετά τη συμπλήρωση των πεδίων «Επώνυμο», «Όνομα», «Όνομα Πατέρα», «Έτος Γέννησης», «Όνομα Μητέρας» (προαιρετικό), ή μόνο των πεδίων «Επώνυμο» και «Ειδικός Εκλογικός Αριθμός».
Εναλλακτικά έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, στις τηλεφωνικές γραμμές 2131361500 και 2131313800 Και σήμερα, Κυριακή 25 Ιουνίου, το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.

ΕΛ.ΑΣ: Το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων

Τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν και σήμερα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ήδη, άνοιξαν στις 7 το πρωί και όπως έχει ανακοινωθεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, θα λειτουργήσουν έως τις 19:00.
Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης, δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την σήμερα, ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά. Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης