Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκλογές 2023: Το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων - Τα εκλογικά κέντρα που δεν λειτουργήσουν

Εκλογές 2023: Το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων - Τα εκλογικά κέντρα που δεν λειτουργήσουν
Οι εκλογείς συνιστάται να αναζητήσουν πού ψηφίζουν στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα
Στις 7 το πρωί της Κυριακής 25/6 θα ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, ωστόσο πέντε σχολικά συγκροτήματα τα οποία στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου είχαν λειτουργήσει ως εκλογικά κέντρα, δεν θα χρησιμοποιηθούν, όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Αθηναίων.
Πρόκειται για τα παρακάτω πέντε σχολικά συγκροτήματα, τα οποία με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, αυτήν την περίοδο λειτουργούν ως βαθμολογικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων και έτσι, δεν θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές της Κυριακής 25/6:
- 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας
- 1ο ΕΠΑΛ Αθήνας
- 50ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αθήνας
- 59ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αθήνας
- 12ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αθήνας

«Μάθε πού Ψηφίζεις»

Οι εκλογείς που κατά τις προηγούμενες εκλογές (21ης Μαΐου) ψήφισαν στα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα, θα πρέπει να ελέγξουν εγκαίρως στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών - και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «μάθε πού ψηφίζεις» - το νέο εκλογικό τμήμα στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν στις 25 Ιουνίου.
Ειδικότερα, οι εκλογείς συνιστάται να αναζητήσουν πού ψηφίζουν:
-Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις»
-Καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στους αριθμούς 213 136 1500 και 2131313800 καθημερινά από τις 08:00 έως 20:00. Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.
Μάλιστα, για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στο www.ypes.gr «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

ΕΛ.ΑΣ: Το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:
-Γραφεία Ταυτοτήτων
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023, κατά τις ώρες 08:00 έως 20:00
Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023, κατά τις ώρες 07:00 έως 19:00
-Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023, κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00
Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023, κατά τις ώρες 07:00 έως 19:00
Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης, δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά. Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης