Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχίζεται η έξοδος των ετεροδημοτών - Αυξημένα τα μέτρα τις Τροχαίας, ελεύθερη η διέλευση στα διόδια

Συνεχίζεται η έξοδος των ετεροδημοτών - Αυξημένα τα μέτρα τις Τροχαίας, ελεύθερη η διέλευση στα διόδια
Χωρίς την καταβολή αντιτίμου στα διόδια γίνεται η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας
Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, οι ετεροδημότες μεταβαίνουν στον τόπο που ψηφίζουν.
Αυξημένη είναι η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς, ενώ σε ισχύ είναι και τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία έως και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, τα οποία θα κορυφωθούν τις ώρες – ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ελεύθερη η διέλευση στα διόδια

Χωρίς την καταβολή αντιτίμου στα διόδια γίνεται η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.
Ήδη, μετά από εντολή που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για δωρεάν διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δικύκλων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους λόγω διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, οι ψηφοφόροι από τις 00:00 του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023, διέρχονται δωρεάν.
Επίσης, χωρίς την καταβολή αντιτίμου γίνεται η διέλευση στα διόδια των δικαστικών αντιπροσώπων έως και τις 24:00 της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023. Η διέλευσή τους χωρίς την επιβολή διοδίων γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης δικαστικού αντιπροσώπου, καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η HELLASTRON για λογαριασμό των μελών της, στην Αττική Οδό, στην Ολυμπία Οδό, στη Νέα Οδό και την Οδό Κεντρικής Ελλάδος, στον Αυτοκινητόδρομο Μορέας, στην Εγνατία Οδό, στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η διέλευση των οχημάτων των κατηγοριών 1 και 2 (επιβατικά ΙΧ και δίκυκλα) από τους σταθμούς διοδίων γίνεται χωρίς χρέωση.
Για τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών (λεωφορεία και φορτηγά), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά-χειροκίνητα).

Συστάσεις προς πολίτες

Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει στους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό, συνιστά στους πολίτες:
•Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
•Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
•Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
•Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
•Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
•Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
•Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
•Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης