Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρχεται καύσωνας έως 37 βαθμούς αλλά μετά νέα... ψυχρή μάζα

Έρχεται καύσωνας έως 37 βαθμούς αλλά μετά νέα... ψυχρή μάζα
Οι υψηλές πιέσεις που θα επικρατήσουν στην Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών κυρίως προς την Ιταλία, την Κεντρική Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια όπου και αναμένονται αρκετά υψηλές θερμοκρασίες
Μετά την κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα το Σαββατοκύριακο, έρχεται καύσωνας που θα φέρει τοπικά έως και 37 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η θερμή μάζα που έρχεται από την Ιταλία θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή, ενώ μετά αναμένεται κρύο που θα έρθει από τα Βαλκάνια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo, οι υψηλές πιέσεις που θα επικρατήσουν στην Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών κυρίως προς την Ιταλία, την Κεντρική Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια όπου και αναμένονται αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.
Όμως η προαναφερθείσα μεταφορά θερμών αερίων μαζών θα επηρεάσει και τη χώρα μας, όπου θα καταγραφεί σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα η άνοδος αυτή αναμένεται να κορυφωθεί από την Παρασκευή 23/06 και να φτάσει κατά τόπους τους 36 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Μαρουσάκης: Ερχεται ψυχρή αέρια μάζα την Κυριακή

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι θερμότερες ημέρες της εβδομάδας θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο. Τις πιο υψηλές θερμοκρασίες τις περιμένουμε προς την περιοχή του Έβρου, στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, στον θεσσαλικό και αργολικό κάμπο, προς το Αγρίνιο, προς τον Πύργο Ηλείας, προς τη Βοιωτία, Μεσσηνία, Λακωνία αλλά και προς τα πιο νότια τμήματα της Κρήτης.
Ωστόσο, όπως είπε ο γνωστός μετεωρολόγος, από την Κυριακή και στη συνέχεια φαίνεται να κυριαρχεί μια ψυχρή αέρια μάζα από τα βόρεια Βαλκάνια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης