Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Καμπανάκι» από ΟΚΑΝΑ: Ένας στους 10 μαθητές Λυκείου κάνει χρήση χασίς

«Καμπανάκι» από ΟΚΑΝΑ: Ένας στους 10 μαθητές Λυκείου κάνει χρήση χασίς
14,5% των μαθητών Λυκείου κάνει χρήση χασίς

Τα στοιχεία που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξαρτήσεις στα νέα παιδιά και ειδικότερα στους ανήλικους παρουσιάστηκαν σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο, η Επιστημονική Ομάδα και η Ομάδα Εκπαιδευτών του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ.

14,5% των μαθητών Λυκείου κάνει χρήση χασίς

Όπως διευκρίνισε η ψυχολόγος, επιστημονική υπεύθυνη του ΕΚΤΕΠΝ (Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά) κ. Ιουλία Μπάφη, σε εθνικό επίπεδο ένα ποσοστό της τάξεως του 16% κάνει χρήση ουσιών και ένα 14,5% παιδιών από Α’ – Γ’ Λυκείου που κάνει χρήση κάνναβης.«Όταν μιλάμε για χρήση ουσιών σ’ αυτές τις ηλικίες μιλάμε κυρίως για χρήση κάνναβης. Η Θεσσαλία στους περισσότερους δείκτες ξεχωρίζει θετικά, δηλαδή λιγότερα παιδιά κάνουν χρήση ουσιών σε σχέση με παιδιά αντίστοιχης ηλικίας στην υπόλοιπη Ελλάδα Προσοχή χρειάζεται και σε άλλους είδους εξαρτήσεις όπως ο στοιχηματισμός, ο οποίος είναι υψηλός και εδώ στη Θεσσαλία», πρόσθεσε η κ. Μπάφη.
Επιπλέον, η κ. Μπάφη τόνισε ότι τα νέα παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν και άλλους είδους προκλήσεις στον συγκεκριμένο τομέα, όπως οι εξαρτήσεις που έχουν σχέση με τον στοιχηματικό τζόγο.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λάρισας κ. Β. Πινακάς, σημείωσε ότι το Εργαστήρι Ζωής και το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ διοργανώνει την εκδήλωση αυτή για την παρουσίαση των στοιχείων και την εξειδίκευση των μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης