Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων - Απευθύνεται σε 30 κρατούμενους

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης  στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων - Απευθύνεται σε 30 κρατούμενους
Στόχος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των κρατουμένων, ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας έπειτα από την αποφυλάκισή τους
Ξεκινά σήμερα (19/6) το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην «Εκμάθηση Κομμωτικής Τέχνης» στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων.
Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 250 ωρών, απευθύνεται σε 30 κρατούμενους (2 τμήματα των 15 ατόμων) ενώ η εποπτεία υλοποίησής του ανήκει στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ρέντη της ΔΥΠΑ.
Η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο τους ξεκίνημα.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στόχος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των κρατουμένων, ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας έπειτα από την αποφυλάκισή τους.

Οι ωφελούμενοι

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΥΠΑ, οι ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να οργανώνουν και να λειτουργούν ένα κουρείο (barbershop), να αντιλαμβάνονται τις επιθυμίες των πελατών, να εκτελούν τις απαραίτητες εργασίες ανδρικού κουρέματος, βαφής μαλλιών και παραδοσιακού ξυρίσματος και περιποίησης γενειάδας χρησιμοποιώντας κατάλληλα εργαλεία κομμωτικής, να οργανώνουν την αποθήκη και να ταξινομούν τα αποθέματα των υλικών, να συνοψίζουν τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, να συνεργάζονται και να υιοθετούν πρότυπη επαγγελματική συμπεριφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης