Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θέρμη – Τα νερά παρέσυραν γέφυρες

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θέρμη – Τα νερά παρέσυραν γέφυρες
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα Βασιλικά, τη Σουρωτή, τη Θέρμη και ειδικότερα στην περιοχή της επέκτασης και του Φράγματος
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε σε περιοχές του δήμου Θέρμης η έντονη βροχόπτωση η οποία ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (17/6/2023).
Τα μεγαλύτερα από αυτά εντοπίζονται στα Βασιλικά, τη Σουρωτή, τη Θέρμη και ειδικότερα στην περιοχή της επέκτασης και του Φράγματος.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Φράγματος το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον τεράστιο όγκο νερού, που υπερέβη το επίπεδο της υπερχείλισης και ξεχύθηκε παρασύροντας τη γέφυρα Παλαιμάχων και άλλες δύο γέφυρες στην περιοχή του αναψυκτηρίου. Η περιοχή αποκλείστηκε έως ότου υποχωρήσει η στάθμη των νερών.
Στα Βασιλικά προβλήματα προκλήθηκαν από την υπερχείλιση ρέματος με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημίες σε σπίτια, σε δρόμους του οικισμού, σε θερμοκήπια και καλλιέργειες.
Μικρότερης κλίμακας ήταν οι ζημίες στην Σουρωτή. Η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης χρειάστηκε να παρέμβει σε δύο περιπτώσεις στην περιοχή της Καρδίας και του Σχολαρίου για να απομακρύνει επικίνδυνα δέντρα.

Παρεμβάσεις

Συνεργεία του δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη, Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Γαντά και Αυτεπιστασίας Βασίλη Μουστάκα, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα σημεία στα οποία παρουσιάστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα και προχώρησαν σε παρεμβάσεις ώστε να περιοριστούν οι ζημίες από τα ορμητικά νερά σε σπίτια και καλλιέργειες, ενώ αποκλείστηκαν δρόμοι και διαβάσεις που κρίθηκαν επικίνδυνες.
Για το σκοπό αυτό επιστρατεύτηκαν τρία μηχανήματα τύπου JCB, ένας φορτωτής καθώς και μηχανήματα ιδιωτών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που προχώρησε σε απάντληση υδάτων.
Μάλιστα οι αντιδήμαρχοι κ. Κουγιουμτζίδης και Γάντας βοήθησαν στον απεγκλωβισμό οδηγού, το αυτοκίνητο της οποίας ακινητοποιήθηκε από τα ορμητικά νερά σε μια ιρλανδική διάβαση στην περιοχή του Φράγματος, στο δρόμο που συνδέει τη Θέρμη με το Τριάδι και ρυμούλκησαν το αυτοκίνητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης