Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Γολγοθάς» για 60χρονο στην Κομοτηνή: Ζυγίζει 360 κιλά και δεν μπορεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

«Γολγοθάς» για 60χρονο στην Κομοτηνή: Ζυγίζει 360 κιλά και δεν μπορεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Λόγω του μεγάλου βάρους, αλλά και των πολλαπλών παθήσεων από τις οποίες υποφέρει, ο 60χρονος άνδρας ζητάει να τον επισκέπτεται γιατρός προκειμένουν να τον ανακουφίζει με κάποιες παυσίπονες ενέσεις
Πάνω από 15 χρόνια βρίσκεται καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι ο 60χρονος Σερήφ Σιαχίν, ο οποίος πλέον ζει στον οικισμό του Ηφαίστου στο Δήμο Κομοτηναίων εξαιρετικά επιβαρυμένος σωματικά και ψυχολογικά.
Δύο χρόνια έχουν περάσει κατόπιν μακροχρόνιου αγώνα από τη διαδικτυακή κοινότητα «Συνήγορος των ΑμεΑ» που ο Σερήφ Σιαχίν έλαβε θετική απάντηση για πιθανή οριστική θεραπεία από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών, το οποίο παρήγγειλε ειδικές εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει καμία εξέλιξη από τότε.
Λόγω του μεγάλου βάρους, αλλά και των πολλαπλών παθήσεων από τις οποίες υποφέρει, ο 60χρονος άνδρας ζητάει να τον επισκέπτεται γιατρός προκειμένουν να τον ανακουφίζει με κάποιες παυσίπονες ενέσεις.
«Εγώ υπηρέτησα το Ελληνικό Κράτος, τα παιδιά μου επίσης. Δεν αξίζω εγώ να βοηθηθώ ως άνθρωπος με κάποιο τρόπο, λόγω της δύσκολης πάθησης που έχω;» διερωτάται μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Που να απευθυνθώ; Απευθύνομαι στο κράτος που ζω. Σας παρακαλώ βοηθήστε με με κάποιο τρόπο», εκλιπαρεί.
Ο άνδρας επιθυμεί να προχωρήσει σε μία οριστική λύση για το πρόβλημά του και σκέφτεται τώρα την μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, εφόσον όμως το κράτος τον βοηθήσει. Ωστόσο η ταλαιπωρία που βίωσε το περασμένο διάστημα ήταν μεγάλη καθώς χρειάστηκε να μεταβεί και στην Αθήνα, από όπου η επιστροφή του έγινε με …φορτηγό, καθώς ο όγκος του σώματός του δεν χωράει στα συνηθισμένα αυτοκίνητα.
Αν αποφασίσει να κάνει το βήμα για το Νοσοκομείο του Ρίου, θα πρέπει να μεταφερθεί πρώτα για κάποιες εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξ/πολης, αλλά την ευθύνη της διακομιδής θα πρέπει να την αναλάβει το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Από την πλευρά του το Σισμανόγλειο δεν έχει ούτε το ειδικό εκείνο μέσο μεταφοράς για την Αλεξ/πολη και αν αποφασισθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την εξασφάλιση του κατάλληλου μέσου.
Επίσης από το Σισμανόγλειο αναφέρουν πως έχουν προσφέρει και προσφέρουν στον συγκεκριμένο άνθρωπο, ό,τι μπορούσαν και μπορούν.
Οι ειδικές εξετάσεις που κάνει για το χρόνιο νόσημά του που πάσχει και ονομάζεται λεμφογενής λευχαιμία, καθυστερούν για τα αποτελέσματά τους.
Το Νοσοκομείο στέλνει, σύμφωνα με την πλευρά του Σισμανόγλειου, γιατρούς να τον επισκέπτονται, ωστόσο, αυτό θα πρέπει να καλυφθεί είτε από την Πρόνοια, είτε από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης