Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην Καλαμάτα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συνδράμει το έργο των αρχών

Στην Καλαμάτα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συνδράμει το έργο των αρχών
Τα μέλη της ομάδας της Ύπατης Αρμοστείας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με κάποιους από τους διασωθέντες
Στην Καλαμάτα όπου έχουν μεταφερθεί οι διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου ανοικτά της Πύλου βρίσκεται και η ομάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, βοηθώντας στο έργο των αρχών, των φορέων και των τοπικών ομάδων, διασωστών και εθελοντών μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά των ανθρώπων αυτών υπό τον συντονισμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
«Παρείχαμε είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και είδη ατομικής υγιεινής. Μετά από αίτημα των αστυνομικών αρχών αραβόφωνος συνάδελφός μας βοηθάει στο έργο της ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών κατά την επικοινωνία της με τους επιζώντες. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουμε περαιτέρω υποστήριξη στις δύσκολες στιγμές που συνεχίζονται», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Στέλλα Νάνου, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Τα μέλη της ομάδας της Ύπατης Αρμοστείας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με κάποιους από τους διασωθέντες.
«Οι άνθρωποι που επέζησαν από την τρομερή αυτή τραγωδία είναι ακόμα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ έχουν φοβερή αγωνία προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους και να τους ενημερώσουν ότι είναι καλά. Κάποιοι αναζητούν φίλους και συγγενείς τους με τους οποίους συνταξίδευαν», καταλήγει η Στέλλα Νάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης