Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιβεβαιώνει η Έλενα Ακρίτα: Κλείνει το Documento, ο Κώστας Βαξεβάνης πάει σπίτι του - Aνοίξτε σαμπάνιες εκεί στη ΝΔ

Επιβεβαιώνει η Έλενα Ακρίτα: Κλείνει το Documento, ο Κώστας Βαξεβάνης πάει σπίτι του - Aνοίξτε σαμπάνιες εκεί στη ΝΔ
Ακρίτα: Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στους συναδέλφους που έδωσαν τον αγώνα τον καλό και τώρα μένουν χωρίς δουλειά
Σχετικά Άρθρα
Τις φήμες για το κλείσιμο της εφημερίδας "Documento" επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, η Έλενα Ακρίτα, με ανάρτησή της που ανέβασε στο Facebook.
Όπως αναφέρει σε σχόλιο κάτω από το ποστ, μίλησε με τον ίδιο τον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος , όπως αφήνει να εννοηθεί της είπε για το κλείσιμο της εφημερίδας.
Η υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στον λογαριασμό της για το έντυπο του Κώστα Βαξεβάνη, απευθυνόμενη "εκεί στη ΝΔ" και καλώντας τους να ανοίξουν σαμπάνιες.
"Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στους συναδέλφους που έδωσαν τον αγώνα τον καλό και τώρα μένουν χωρίς δουλειά", αναφέρει στο τέλος της ανάρτησης η Έλενα Ακρίτα.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ακρίτα στο Facebook

Κλείνει το Documento.
Aνοίξτε σαμπάνιες να το γιορτάσετε εκεί στη ΝΔ.
Tο έντυπο που εφτά χρόνια πολεμήθηκε όσο κανένα, ενόχλησε όσο κανένα, αγωνίστηκε όσο κανένα για την αλήθεια, τη διαφάνεια και την ελευθεροτυπία.
Το έντυπο που δεν φοβήθηκε, δεν παζάρεψε, δεν έκανε πίσω, το έντυπο που με στοιχεία ατράνταχτα κατήγγειλε απάτες και απατεώνες, σκάνδαλα, λαμογιές και απευθείας αναθέσεις. To έντυπο που όσο επέμενε να ρίχνει τον φακό στα σκοτάδια της διαπλοκής, τόσο η διαπλοκή το πολεμούσε.
Ανοίξτε σαμπάνιες, ο Κώστας Βαξεβάνης πάει σπίτι του. Άπειρες φορές αποπειραθήκατε να δολοφονήσετε τον χαρακτήρα του και δεν τα καταφέρατε.
Όρθιος φεύγει, με το κεφάλι ψηλά φεύγει και με φυλαχτό τα λόγια του πατέρα του:
"Καλύτερα να σε φάνε λιοντάρια, παρά να σε γρατζουνάνε μαϊμούδες".
Ανοίξτε σαμπάνιες και μετά κοιμηθείτε ήσυχα.
Το DOCUMENTO ποτέ πια δεν θα ταράξει τον ύπνο σας.
Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στους συναδέλφους που έδωσαν τον αγώνα τον καλό και τώρα μένουν χωρίς δουλειά.

Τι προηγήθηκε

Ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης έστειλε προσωπική επιστολή στην Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, με την οποία την ενημερώνει για το «τέλος» της εφημερίδας Documento, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις εξελίξεις στην προαναφερθείσα Ένωση.
Όλα φέρονται να ξεκίνησαν από την απόλυση μιας συντάκτριας του πολιτιστικού ρεπορτάζ, σε βάρος της οποίας έγινε καταγγελία σύμβασης εργαζόμενου - μια απόλυση που «δεν γίνεται στο πλαίσιο περικοπών αλλά αντικαθίσταται από άλλον εργαζόμενο», όπως υποστηρίζει ο εκδότης.
Ο Κ. Βαξεβάνης στην επιστολή του τονίζει πως όλα έχουν γίνει νόμιμα και αποδίδει την ευθύνη στην ΕΣΗΕΑ και την Μ. Αντωνιάδου προσωπικά για το «τέλος».

6481a91c2400001e00155cc8.webp

O ίδιος ο Βαξεβάνης ανέβασε στη συνέχεια ένα tweet, στο οποίο γράφει: «Είχα έναν σοφό πατέρα ο οποίος ελεγε: ”καλύτερα να σε φάνε λιοντάρια από το να σε γρατζουνάνε μαϊμούδες και κοριοί”».

Το θέμα παραμένει έωλο για το εάν τελικά μπαίνει λουκέτο στην εφημερίδα.

Η πρώτη ανάρτηση της δημοσιογράφου που απολύθηκε

Απομακρύνθηκε από την εφημερίδα Documento η δημοσιογράφος Αφροδίτη Ερμείδη με απόφαση του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, όπως σημειώνει η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook.
Η δημοσιογράφος απολύθηκε και το γεγονός αυτό σήμανε αναταραχή στον χώρο της εφημερίδας και της ιστοσελίδας.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Αυτό είναι το τελευταίο θέμα που έκανα στο Docville του Documento. Μετά από 6.5 χρόνια κλείνει αυτό το κεφάλαιο (έπειτα από απόφαση του εκδότη) για μένα.
Ήταν σίγουρα ένα σχολείο τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνεργαστήκαμε και με ανέχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια!


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης