Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Συνολικά 727 συλλήψεις μέσα σε 6 ημέρες σε περιοχές με αυξημένη παραβατικότητα

ΕΛ.ΑΣ: Συνολικά 727 συλλήψεις μέσα σε 6 ημέρες σε περιοχές με αυξημένη παραβατικότητα
Σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 34.521 οχήματα και 44.838 άτομα
Συνολικά 727 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ. έγιναν στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα, που πραγματοποιήθηκαν από 29 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2023.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας σε ολόκληρη την επικράτεια, δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς, όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 34.521 οχήματα και 44.838 άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 727 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 2.002 προσαγωγές, 8 κατασχέσεις και 650 ακινητοποιήσεις οχημάτων, 11.281παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 51 παραβάσεις αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα, σε οικισμούς στη Θεσσαλία σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πύλη, Φαρκαδάνα, σε Νέα Ζωή και Πέραμα Ιωαννίνων, καθώς και Γέφυρα, Φιλοθέη, Κωστακιούς και Άγιους Ανάργυρους Άρτας, όπου πραγματοποιήθηκαν 170 έλεγχοι ατόμων και 143 έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν 19 άτομα και βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..
Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα σε οικισμούς σε Κούπι Κορωπίου, όπου ελέγχθηκαν 176 άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 7προσαγωγές και βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Στη Δυτική Αττική

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε Αγία Βαρβάρα, Μενίδι και Ζεφύρι σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατά τόπους σχεδίων αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν:
-2.368 έλεγχοι ατόμων και 1.087 οχημάτων,
-346 προσαγωγές,
-26 συλλήψεις,
-31 ακινητοποιήσεις οχημάτων και βεβαιώθηκαν 237 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..
Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης