Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Έγιναν 4 συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας – Φθορές σε 7 καταστήματα

ΕΛ.ΑΣ: Έγιναν 4 συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας – Φθορές σε 7 καταστήματα
Eπιτεθήκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας
Συνελήφθησαν 4 άτομα στο κέντρο της Αθήνας που επιτεθήκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε 7 καταστήματα,  μετά το πέρας χθεσινής συγκέντρωσης στην Πλατεία Συντάγματος.
Σε βάρος των συλληφθέντων  σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων διατάξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Επίθεση σε αστυνομικούς και φθορές σε καταστήματα

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, το απόγευμα του Σαββάτου 3/6, στις 18:50, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 100 περίπου ατόμων στην Πλατεία Συντάγματος.
Οι συγκεντρωθέντες παρέμειναν στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας, στα σκαλοπάτια της Πλατείας Συντάγματος έως τις 20:15 και αποχώρησαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Στις 21:00 περίπου 60 άτομα, που συμμετείχαν στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα, κινούμενοι κατά μόνας, συγκεντρώθηκαν εκ νέου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και κινούμενοι προς την Πλατεία Μοναστηρακίου μέσω των οδών Αιόλου και Ερμού, προκάλεσαν φθορές σε 7 καταστήματα.
Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο δέχθηκαν επίθεση από τα συγκεκριμένα άτομα, με ρίψη πετρών, μαρμάρων και γυάλινων μπουκαλιών.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους επιτιθέμενους οι οποίοι διασκορπίσθηκαν μέσω των οδών Αθηνάς και Ερμού και των παρακείμενων σταθμών ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ προς διάφορες κατευθύνσεις.
Κατά την αποχώρηση τους τα άτομα προκάλεσαν φθορές σε ένα αυτόματο καρταναγνώστη σταθμού ΗΣΑΠ.
Από το σημείο συνελήφθησαν 4 άτομα.
Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης