Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μύκονος: Σουβλάκι από... χρυσό - 15 ευρώ για ένα τυλιχτό, στα 25 οι μερίδες

Μύκονος: Σουβλάκι από... χρυσό - 15 ευρώ για ένα τυλιχτό, στα 25 οι μερίδες
Μία πίτα με γύρο χοιρινό ή καλαμάκι είναι στα 9,40 ευρώ, ενώ τα σπέσιαλ τυλιχτά, που περιλαμβάνουν γύρο και ένα καλαμάκι χαλούμι φτάνουν τα 13,90 ευρώ ή για... μερακλήδες τυλιχτά με γύρο και κεμπάπ μέσα κοστίζουν 14,90 ευρώ
Όποιος βρεθεί φέτος στη Μύκονο και θελήσει να απολαύσει ένα παραδοσιακό τυλιχτό με γύρο κάνοντας τη βόλτα του στα στενά του νησιού μάλλον θα πρέπει να το σκεφτεί διπλά, καθώς η τιμή για ένα σουβλάκι στο νησί των ανέμων έχει εκτοξευτεί στα ύψη.
Απίστευτο κι όμως αληθινό, στη Μύκονο θα πρέπει να δώσετε από 9,40 μέχρι και 15 ευρώ για να φάτε ένα σουβλάκι σύμφωνα με το Mega.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μία πίτα με γύρο χοιρινό ή καλαμάκι είναι στα 9,40 ευρώ, ενώ τα σπέσιαλ τυλιχτά, που περιλαμβάνουν γύρο και ένα καλαμάκι χαλούμι φτάνουν τα 13,90 ευρώ ή για... μερακλήδες τυλιχτά με γύρο και κεμπάπ μέσα κοστίζουν 14,90 ευρώ.
Όσο για τις μερίδες, αυτές φτάνουν ακόμα και τα 25 ευρώ.
Οι μερίδες οι απλές, κοτόπουλο, χοιρινό είναι στα 17,50€. Κάποιες σπέσιαλ που περιλαμβάνουν και γύρο και καλαμάκι που είναι στα 19,90€. Αν κάποιος θέλει μία μερίδα που έχει και χαλούμι μέσα είναι στα 24,50€, η πιο σπέσιαλ.
Πάντως και στα υπόλοιπα νησιά, οι τιμές μπορεί να μην φτάνουν τόσο ψηλά, είναι όμως και αλλού αρκετά ανεβασμένες.
Στη Σαντορίνη για παράδειγμα, για μία πίτα με γύρο ή οποιοδήποτε κρέας της επιλογής σας η τιμή ανέρχεται στα 6€ και 50 λεπτά και οι μερίδες ξεκινάνε από τα 16€.
Στην Πάρο οι τιμές είναι ελάχιστα πιο χαμηλές, με το τυλιχτό να κοστίζει 5,5 ευρώ και η ατομική μερίδα 14 ευρώ.
Στα νησιά του Αργοσαρωνικού και συγκεκριμένα στην Ύδρα για ένα τυλιχτό θα πληρώσετε 4,5 ευρώ, ενώ στις Σπέτσες οι τιμές πλησιάζουν τις τιμές της Αθήνας, με το τυλιχτό να κάνει 3,5 ευρώ.

Σαν τη Χαλκιδική...

Και η Χαλκιδική όμως, προορισμός που επίσης είναι στις επιλογές πολλών για τις καλοκαιρινές διακοπές, θα σας βάλει σε σκέψεις εάν θέλετε να φάτε ένα απλό σάντουιτς με γύρο ή σουβλάκι.
«Ένα κλασικό σαντουιτσάκι γύρος, το απ’ όλα που λέμε στη Θεσσαλονίκη είναι στα 4,30€, σε περίπτωση που θελήσει επιπλέον αλοιφή πάει στα 4,60€», αναφέρει ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου στην κάμερα του Mega.
Η τιμή ανεβαίνει σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει άλλο ψωμί και όχι το κλασικό ψωμί σάντουιτς, αφού θα πρέπει να πληρώσει 5,10 ευρώ.
Να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της τουριστικής περιόδου και οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν ανάλογα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης