Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δυστύχημα στα Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες για το τελικό πόρισμα

Δυστύχημα στα Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες για το τελικό πόρισμα
Σημειώνεται πως με τη συνδρομή των εμπειρογνωμόνων, αλλά και από τα συμπεράσματά τους, αναμένεται να συμπληρωθεί το τελικό πόρισμα
Την πόρτα του εφέτη ανακριτή της Λάρισας πέρασαν οι Ιταλοί εμπειρογνωμονες για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Οι τέσσερις Ιταλοί εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου με την εμπορική στα Τέμπη.
Σημειώνεται πως με τη συνδρομή των εμπειρογνωμόνων, αλλά και από τα συμπεράσματά τους, αναμένεται να συμπληρωθεί το τελικό πόρισμα από το οποίο θα εντοπιστεί από την δικαιοσύνη, αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα πέρα των επτά για τους οποίους έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη.
Σύμφωνα με το ertnews.gr, μετά από σύσκεψη στο γραφείο του εφέτη ανακριτή με τους δικαστικούς εμπειρογνώμονες αποφασίστηκε να σταλεί το καταγραφικό σε ειδική υπηρεσία στην Αθήνα, η οποία σε διάστημα πέντε (5) ημερών θα αναλάβει να εξάγει τα δεδομένα του καταγραφικού και να τα παραδώσει στους εμπειρογνώμονες και τον εφέτη ανακριτή.
Οι τέσσερις Ιταλοί εμπειρογνώμονες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να διαβάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας, παρουσία δύο δικαστικών εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων των οικογενειών των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου.
Στη συνέχεια και αφού «διαβαστούν» τα δεδομένα θα συνταχθεί έκθεση, που θα συμπεριληφθεί στο ευρύτερο πόρισμα των δικαστικών Αρχών, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο και να δοθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή μέσα στις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης