Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επεισόδια στην Καλαμιά Κοζάνης - Τραυματισμοί και συλλήψεις - Επέμβαση της αστυνομίας σε διαμαρτυρία για φωτοβολταϊκά

Επεισόδια στην Καλαμιά Κοζάνης - Τραυματισμοί και συλλήψεις - Επέμβαση της αστυνομίας σε διαμαρτυρία για φωτοβολταϊκά
Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, οι αστυνομικές δυνάμεις αναίτια επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους
Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην Καλαμιά Κοζάνης, στον χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί φωτοβολταϊκό πάρκο από την κατασκευαστική εταιρία Kiefer.
Στις 10:30 βρέθηκαν στο σημείο κάτοικοι του χωριού με την συνδρομή αλληλέγγυων από διάφορους φορείς και συλλογικότητες, διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου που τοποθετείται σχεδόν 100 μέτρα μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού.
Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, οι αστυνομικές δυνάμεις αναίτια επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους με αποτέλεσμα να χτυπηθούν άνθρωποί μεγάλης ηλικίας καθώς και γονείς μπροστά στα παιδιά τους. Τρεις άνθρωποι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με βαριές κακώσεις.
Ακολούθησαν έξι συλλήψεις πολιτών.
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την βουλευτή του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη έκανε παρέμβαση στην αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης αντιδρώντας στις άδικες και αναίτιες συλλήψεις και απαίτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους.
«
Για άλλη μια φορά το επιτελικό κράτος όχι μόνο αρνείται να υπερασπιστεί τους πολίτες και τα δικαιώματα τους αλλά χρησιμοποιεί τους δημόσιους λειτουργούς για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών. Εδώ και μέρες οι κάτοικοι ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες περιμένοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί ώστε να προστατέψουν τα βοσκοτόπια καθώς και τα σπίτια τους. Η ολοκλήρωση του έργου θα έχει σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η εναπομείνασα κτηνοτροφική δραστηριότητα καθώς επίσης θα δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στην καθημερινότητα των κατοίκων.
Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων καθώς και τον τερματισμό των εργασιών», τόνισε ο Βασίλης Λότσιος, εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ 25.


Θ. Καρυπίδης για επεισόδια στην Καλαμιά Κοζάνης: “Οι σημερινές ντροπιαστικές εικόνες έρχονται από το μέλλον που θέλουν κάποιοι για την περιοχή μας”

Τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Καλαμιά είναι χαρακτηριστικά του πως «οραματίζεται» η Νέα Δημοκρατία την ανάπτυξη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρει ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης.
«Καμία οργάνωση (υπενθυμίζω πως ακόμα δεν έχει κατατεθεί η μελέτη για το Ειδικό Χωροταξικό για τις Α.Π.Ε), καμία νομιμότητα και κανένας σεβασμός στη βούληση των τοπικών κοινωνιών και των αποφάσεων περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου. Δεν τηρήθηκε η συμφωνία για διακοπή των εργασιών μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από κατοίκους μέσω της νομικής οδού και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Χρησιμοποιήθηκε ωμή βία κατά κατοίκων που άσκησαν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον τόπο και τα πιστεύω τους.
Οι σημερινές ντροπιαστικές εικόνες έρχονται από το μέλλον που θέλουν κάποιοι για την περιοχή μας. Έχουμε χρέος να μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν τον τόπο μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης