Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκλογές 2023: Με αυξημένα μέτρα της Τροχαίας η έξοδος των ετεροδημοτών – Ελεύθερη η διέλευση στα διόδια

Εκλογές 2023: Με αυξημένα μέτρα της Τροχαίας η έξοδος των ετεροδημοτών – Ελεύθερη η διέλευση στα διόδια
Η ελεύθερη διέλευση στα διόδια θα διαρκέσει έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023
Σχετικά Άρθρα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των ετεροδημοτών τόσο στους δρόμους, όσο και στα λιμάνια.
Σε όλη την επικράτεια εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας από την Τροχαία, ενώ ήδη ελεύθερη, χωρίς καταβολή διοδίων, είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
Η ελεύθερη διέλευση θα διαρκέσει έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023.
Ειδικότερα, χωρίς διόδια πραγματοποιούνται οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους μετωπικούς και πλευρικούς Σ.Δ. όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας:
-Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,
-Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο,
-Ιόνια οδός
-Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια,
-Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια - Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες– Κλειδί,
-Εγνατία Οδός
-Αττική Οδός.

Αυξημένη η κίνηση

Αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς και τους αυτοκινητόδρομους των πολιτών που σπεύδουν να πάνε στον τόπο καταγωγής τους για να ψηφίσουν και μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας, στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά έως και τη Δευτέρα 22 Μαΐου και θα κλιμακωθούν – κορυφωθούν τις ώρες – ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.
Στο μεταξύ, αυξημένη είναι και η κίνηση και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, απ΄ όπου τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα που αγγίζει το 100% και τις εταιρείες να βάζουν έκτακτα δρομολόγια λόγω ζήτησης.
Παράλληλα, αυξημένη είναι και η κίνηση στα λιμάνια, με τα πλοία να αναχωρούν με υψηλές πληρότητες επιβατών. Για το Σάββατο 20/5, παραμονή των εκλογών, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 11 απόπλοι πλοίων για τα λιμάνια του Αιγαίου και 12 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ από τη Ραφήνα 7 πλοία και από το Λαύριο 4 πλοία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης