Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπέκυψε στα τραύματα του ο Λάζαρος Λασκαρίδης - Σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία για τα αίτια της πτώσης του

Υπέκυψε στα τραύματα του ο Λάζαρος Λασκαρίδης - Σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία για τα αίτια της πτώσης του
Ερωτήματα και καταγγελίες για τις συνθήκες της πτώσης του από δώμα της Δημοτικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Έχασε τη μάχη για τη ζωή  ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας και δημοσιογράφος Λάζαρος Λασκαρίδης, ενώ πληθαίνουν τα ερωτήματα και οι καταγγελίες για τις συνθήκες της πτώσης του από δώμα της Δημοτικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας.
Σήμερα, Δευτέρα 8 Μαΐου, ο Λάζαρος Λασκαρίδης μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι, δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του.
Ο Δήμος Καλλιθέας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ αναφορικά με τις συνθήκες του ατυχήματος έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία είναι σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα, διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.
«Ο Λάζαρος Λασκαρίδης προσέφερε πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στην Καλλιθέα, όντας μία εξέχουσα προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και του πνεύματος.
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ” ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, και εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 2014.
Από το 2019 είχε συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, και ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
Μέσα από το έργο του αυτό, ο Λάζαρος Λασκαρίδης αφήνει πίσω του, μεγάλη παρακαταθήκη με νέους θεσμούς όπως το «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» και τα «Χαροκόπεια», ενώ το όραμά του θα συνεχίσει να εμπνέει τον Δήμο της Καλλιθέας», αναφέρει ο δήμος στην ανακοίνωσή του.
«Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας», αναφέρει μεταξύ άλλων, στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δ. Κάρναβος.
Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ΚΕΔΕ, αλλά και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.
Υπενθυμίζεται πως στις 27 Απριλίου τραυματίστηκε σοβαρά, έπειτα από ατύχημα σε εκδήλωση - ανήμερα των γενεθλίων του - στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της περιοχής, όπου όπου έπεσε από μπαλκόνι όταν υποχώρησαν τα σάπια κάγκελα και βρέθηκε στο κενό.
Ο Λάζαρος Λασκαρίδης που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών, ήταν δημοσιογράφος και πολιτικός συντάκτης, μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ενώ από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 υπηρετούσε ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Καλλιθέας.

Προανάκριση

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, ήδη, έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία, υπό την επίβλεψη εισαγγελέα για τα αίτια της πτώσης και την απόδοση ευθυνών.
Αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου, παρά το γεγονός ότι ο κ. Λασκαρίδης ήταν αντιδήμαρχος του κ. Κάρναβου, καθώς και το γεγονός ότι η εκδήλωση που γίνονταν τη μέρα της πτώσης στην βιβλιοθήκη, δεν διακόπηκε, παρά το τραγικό συμβάν και το γεγονός ότι η Πυροσβεστική επιχειρούσε επί μία ώρα και ένα τέταρτο να απεγκλωβίσει τον Λάζαρο Λασκαρίδη.
Μάλιστα, υπάρχει η πληροφορία ότι ο επικεφαλής της Φιλαρμονικής προσέγγισε τον δήμαρχο, κ. Κάρναβο, και ζήτησε τη ματαίωση της εκδήλωσης, όμως, τους διαμηνύθηκε πως αυτή θα γίνει κανονικά και η μπάντα ήταν υποχρεωμένη να παίξει μουσική.
Μηνυτήρια αναφορά για τα αίτια της πτώσης έκανε ο δικηγόρος και φίλος του Αντιδημάρχου, Δημήτρης Μπόλης, ο οποίος ανέφερε στο ΒΝ ότι σε αυτό το στάδιο η προανάκριση είναι μυστική.
Στη μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Μπόλης επισημαίνει ότι «σύμφωνα με το σύνολο των δημοσιευμάτων των ηλεκτρονικών ειδησεογραφικών μέσων κυρίως, ο βαρύτατος τραυματισμός του Λ. Λασκαρίδη προκλήθηκε όταν υποχώρησε κάγκελο στο οποίο ακουμπούσε σε μπαλκόνι του ισογείου της Δημοτικής βιβλιοθήκης, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε χώρο του υπογείου του ως άνω κτίσματος, από ύψος 3 μέτρων περίπου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του στην περιοχή της κεφαλής και του θώρακος».

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης