Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη 48χρονος φυγόποινος στους Θρακομακεδόνες - Εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπορία

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη 48χρονος φυγόποινος στους Θρακομακεδόνες - Εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπορία
Ο 48χρονος είχε ηγετικό ρόλο σε πολυμελή εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας επιδίδονταν στην εισαγωγή λαθραίων καπνικών προϊόντων από χώρες του εξωτερικού και εν συνεχεία, τα εμπορεύονταν τόσο στην ελληνική επικράτεια, όσο και σε χώρες του εξωτερικού
Στη σύλληψη ενός 48χρονου φυγόποινου στους Θρακομακεδόνες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.
Σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινής κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 1.314.506 ευρώ για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για λαθρεμπορία.
Η σύλληψή του έγινε στις 5/5, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Σε βάρος του 48χρονου, αλλά και 54χρονου αλλοδαπού που συνελήφθη στην οικία του πρώτου, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Ο 48χρονος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε ηγετικό ρόλο σε πολυμελή εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας επιδίδονταν στην εισαγωγή λαθραίων καπνικών προϊόντων από χώρες του εξωτερικού και εν συνεχεία, τα εμπορεύονταν τόσο στην ελληνική επικράτεια, όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Κατασχέσεις

Έπειτα από αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 48χρονου στους Θρακομακεδόνες, βρέθηκαν στην κατοχή του, αλλά και στην κατοχή του 54χρονου που βρισκόταν στην οικία και κατασχέθηκαν: πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 13 φυσίγγια, κοντόκαννη καραμπίνα, 3 γεμιστήρες, 69 φυσίγγια και 15 φυσίγγια καραμπίνας.
elas1_10.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης