Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άγριες εικόνες στα νοσοκομεία – Ετοιμόρροπα κτήρια θέτουν σε κίνδυνο πολίτες, προσωπικό – Εξετάσεις μέσα από ερείπια στο Ελπίς (Βίντεο)

Άγριες εικόνες στα νοσοκομεία – Ετοιμόρροπα κτήρια θέτουν σε κίνδυνο πολίτες, προσωπικό – Εξετάσεις μέσα από ερείπια στο Ελπίς (Βίντεο)

Η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία εκπέμπει για ακόμη μια φορά σήμα κινδύνου. Εν προκειμένω ακόμα πιο αγωνιώδες.
Οι εικόνες που θα δείτε στα βίντεο δείχνουν τo δράμα που επικρατεί στην κυριολεξία, στο σύστημα του ΕΣΥ, σε ένα ιστορικό νοσοκομείο της Αθήνας, το Ελπίς.
Το πανάξιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που πραγματικά ξεχωρίζει για τη διαχείριση, τη διάθεση και το αίσθημα ανθρωπιάς/ ευθύνης απέναντι στους ασθενείς δίνει καθημερινό αγώνα για να μην καταρρεύσει το σύστημα.
Σε αντίξοες συνθήκες όπως μαρτυρά το ίδιο το βίντεο, εργάζονται επίσης υπό φοβερές ελλείψεις ακόμα και στα βασικά.
Το συγκεκριμένο σημείο είναι για την παραλαβή των αιματολογικών εξετάσεων όπου ο ίδιος ο ασθενής ή ο εξουσιοδοτημένος συνοδός του πρέπει να ...περάσει για να λάβει τα αποτελέσματα.
Κατεστραμμένο πάτωμα, σοβάδες αλλά και ένα αποκλεισμένο μέρος στα επόμενα μόλις βήματα καθώς σχεδόν γκρεμίστηκε η οροφή και εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος για την ακεραιότητα όλων.
Ενώ οι εκλογές βρίσκονται προ πυλών και οι εξαγγελίες για προσλήψεις και γενικότερο εκσυγχρονισμό του συστήματος Υγείας δίνουν και παίρνουν από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει. 
Απαιτείται ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές, σοβαρό σχέδιο για το κύριο αγαθό της ζωής, την υγεία.
Απαιτούνται προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών, ακτινολόγων που θα εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες.
Απαιτούνται κτήρια που δεν θα φοβάσαι ότι θα πέσει κάποιο ντουβάρι πάνω από το κεφάλι.
Απαιτούνται εφημερεύοντα νοσοκομεία που δεν θα κάνεις 7 ώρες για να λάβεις θεραπεία.
Και ως κόρη καρκινοπαθούς γονιού, θα προσθέσω «αναζητείται ΣΕΒΑΣΜΌΣ».

Της Ελένης Τσιάβου
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης