Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Υγεία «αιμορραγεί» - Κεφαλλονιά: Τρίτη παραίτηση γιατρού στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου

Η Υγεία «αιμορραγεί» - Κεφαλλονιά: Τρίτη παραίτηση γιατρού στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου
«Η οφθαλμίατρος δεν παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους» ξεκαθαρίζει προς αποκατάσταση της αλήθειας ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης, μετά την προσπάθεια κυβερνητικών και τοπικών παραγόντων να της αποδώσουν τέτοια χαρακτηριστικά

Τρίτη παραίτηση γιατρού από το νοσοκομείο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι και μάλιστα, στην περίπτωση αυτή, της οφθαλμιάτρου που είχε διοριστεί μόλις πριν από μερικούς μήνες.
«Η οφθαλμίατρος δεν παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους» ξεκαθαρίζει προς αποκατάσταση της αλήθειας ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης, μετά την προσπάθεια κυβερνητικών και τοπικών παραγόντων να της αποδώσουν τέτοια χαρακτηριστικά.
«Δεδομένου του μεγάλου προβλήματος υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα επαρχιακά νοσηλευτικά ιδρύματα και δη το Ληξούρι∙  καλούμε όλους τους υπεύθυνους, αλλά και τη συνάδελφό μας να προσπαθήσουν να βρουν λύση στα όποια προβλήματα με καλόπιστο διάλογο, έτσι ώστε οι πολίτες της Παλλικής να μην στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες ενός οφθαλμιάτρου» σημειώνει, εκφράζοντας τη λύπη του για την παραίτηση.
Η νέα παραίτηση από το Μαντζαβινάτειο έρχεται να υπογραμμίσει τα σοβαρά ήδη προβλήματα του νοσοκομείου του Ληξουρίου, εξαιτίας της χρόνιας υποστελέχωσης και της έλλειψης μέσων και υποδομών.
Ανάλογη όμως είναι και η εικόνα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς, στο Αργοστόλι. Μόλις χθες, το σωματείο εργαζόμενων στο ΓΝ Κεφαλονιάς εξέπεμψε σήμα κινδύνου για την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο. 
«Επειδή εδώ και χρόνια η Αιμοδοσία λειτουργεί χωρίς γιατρό Αιματολόγο στηριζόμενη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της, επειδή υπηρετεί μόνο ένας μόνιμος Παθολόγος, επειδή εδώ και χρόνια δεν εργάζεται ιατρός ΩΡΛ, επειδή δεν υπηρετεί Γαστρεντερολόγος σε μόνιμη βάση, επειδή η οδοντίατρος συνταξιοδοτήθηκε, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προκειμένου να προσληφθεί άμεσα μόνιμος Αιματολόγος, Παθολόγος, ΩΡΛ, Γαστρεντερολόγος, Οδοντίατρος και να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στην Ιατρική, Νοσηλευτική και Διοικητική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας» τόνισε σε επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης