Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω μετάβασης της εικόνας «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω μετάβασης της εικόνας «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών
Η τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί στις στην πλατεία Μητροπόλεως, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ενώ στη συνέχεια παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας θα τελεστεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών
Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα, Τετάρτη (3/5), στην οδό Μητροπόλεως, λόγω της μετάβασης της Ιεράς Εικόνας Παναγίας «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για σήμερα ισχύει απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, και ώρα 06:00 και 14:00 αντίστοιχα, επί της οδού Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό, περιοχής Δήμου Αθηναίων.
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στην παραπάνω οδό κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

Η τελετή υποδοχής

Η εικόνα του Άξιον Εστί θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους, φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και σπανίως βγαίνει από τον Άθω.
Η εικόνα θα συνοδεύεται από την ηγεσία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.
Η τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί στις στην πλατεία Μητροπόλεως, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ενώ στη συνέχεια παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας θα τελεστεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών χοροστατούντος του Μακαριωτάτου.
Στη Μητρόπολη θα τεθεί η εικόνα σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 15 Μαΐου, ενώ θα τελούνται καθημερινά Ακολουθίες. Κατά την αρχιερατική θεία λειτουργία την Κυριακή θα μνημονευτούν τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης