Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση δολοφονίας Καραϊβάζ: Απολογούνται ενώπιον του Ανακριτή οι δύο συλληφθέντες

Υπόθεση δολοφονίας Καραϊβάζ: Απολογούνται ενώπιον του Ανακριτή οι δύο συλληφθέντες
Απολογούνται σήμερα (3/5) ενώπιον του 30ου Τακτικού Ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι
Σχετικά Άρθρα
Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα, Τετάρτη 3/5, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021.
Πρόκειται για δύο αδέλφια, 40 και 48 ετών αντίστοιχα, που έχουν συλληφθεί και είναι κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία. Ενώπιον του 30ου Τακτικού Ανακριτή θα αντικρούσουν όσα τους καταλογίζονται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους, μετά το ένταλμα σύλληψης που τους φέρνει ενώπιον των δικαστικών αρχών ως δράστες της μαφιόζικης επιχείρησης που οργανώθηκε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον 'Αλιμο πριν από δύο χρόνια.
Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την συνήγορό τους Αθανασία Σταυρή, αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές για τους εντολείς της. Η ίδια σε δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε «ασύνδετα μεταξύ τους» όσα καταγράφονται στην δικογραφία σε βάρος των εντολέων της. Όπως ανέφερε η κα Σταυρή, «οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο».
Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, στην οποία φαίνεται να περιγράφεται η δράση και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην δολοφονία, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει λίγες ημέρες πριν την δολοφονία καρτοκινητά τηλέφωνα - φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους, τα οποία δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία. Επίσης, φέρονται να είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο της δολοφονίας π και να είχαν μελετήσει το σημείο προσεκτικά.
Σημειώνεται ότι τα δύο αδέλφια θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης