Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του αντιδημάρχου Καλλιθέας, Λάζαρου Λασκαρίδη που έπεσε από μπαλκόνι

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του αντιδημάρχου Καλλιθέας, Λάζαρου Λασκαρίδη που έπεσε από μπαλκόνι
Αυτεπάγγελτη προανάκριση θα διενεργηθεί για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του ατυχήματος.
Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς νοσηλεύεται ο Λάζαρος Λασκαρίδης.
Αυτεπάγγελτη προανάκριση θα διενεργηθεί για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του ατυχήματος.
Πολύ κρίσιμες είναι οι ώρες για τον Λάζαρο Λασκαρίδη, τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» μετά το ατύχημα που είχε πριν από πέντε ημέρες στη δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου: έπεσε από μπαλκόνι όταν υποχώρησαν σάπια κάγκελα και βρέθηκε στο κενό. Σύμφωνα με γιατρούς η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.
Την ίδια ώρα διενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας, υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Ποινικής Δίωξης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού του γνωστού δημοσιογράφου.
Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης, φίλος του Λάζαρου Λασκαρίδη κατέθεσε την επόμενη ημέρα του ατυχήματος μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπόλης αναφέρει στη μήνυσή του: «Την 27 Απριλίου 2023 περί τις 18:00 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Καλλιθέας έλαβε χώρα σοβαρότατος τραυματισμός του αδελφικού μου φίλου Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος πέραν των άλλων υπέστη και σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με το σύνολο των δημοσιευμάτων των ηλεκτρονικών ειδησεογραφικών μέσων ο βαρύτατος τραυματισμός του Λ.Λασκαρίδη προκλήθηκε όταν υποχώρησε κάγκελο στο οποίο ακουμπούσε σε μπαλκόνι του ισογείου της Δημοτικής βιβλιοθήκης με αποτέλεσμα να βρεθεί σε χώρο του υπογείου του ως άνω κτίσματος από ύψος 3 μέτρων περίπου γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του στην περιοχή της κεφαλής και του θώρακος. Επειδή συνάγονται ποινικές ευθύνες για τον σοβαρότατο τραυματισμό του Λ. Λασκαρίδη. Επειδή φρονώ ότι υπάρχει κατεπείγων λόγος ώστε αρμόδιο κλιμάκιο του αρμόδιου Πολεοδομικού γραφείου να πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο τον οποίον προκλήθηκε ο βαρύτατος τραυματισμός του Λ. Λασκαρίδη και δη στη δημοτική βιβλιοθήκη Καλλιθέας, ώστε να διερευνηθούν και καταγραφούν τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις που είχαν αιτιώδη συνάφεια με τον τραυματισμό του Λασκαρίδη. Επειδή δημοσιεύματα αναφέρονται ακόμη και σε προσπάθεια συσκοτίσεως των αιτιών του τραγικού ατυχήματος. Επειδή έχω χρέος να σας γνωστοποιήσω τα ως άνω γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψή μου. Επειδή φρονώ ότι είναι κατεπείγουσα η ανάγκη αφενός να διεξαχθεί άμεσα αστυνομική προανάκριση η οποία αγνοώ αν ήδη έχει εκκινήσει δοθέντος ότι αποτελεί υποχρέωση των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών. Επειδή φρονώ ότι Σεις κ. Εισαγγελεύ θα πρέπει άμεσα να δώσετε με σχετικές εντολές σας τις κατευθυντήριες γραμμές για την άμεση και αποτελεσματική διενέργεια της αστυνομικής προανακρίσεως. Επειδή τα ως άνω είναι νόμιμα βάσιμα και αληθή. Για τους λόγους αυτούς, σας ενημερώνω κ. Εισαγγελεύ για τα διαδραματισθέντα γεγονότα που αφορούν στον σοβαρότατο τραυματισμό του Λ. Λασκαρίδη ο οποίος έλαβε χώρα την 27 Απριλίου 2023 και περί τις 18:00 στο κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας έτι δε αιτούμαι όπως διενεργήσετε τις καθ’ Υμάς δέουσες ενέργειες ινα αποδοθούν ευθύνες σε όποιον ανήκουν για την ως άνω πράξη του σοβαρότατου τραυματισμού του Λ. Λασκαρίδη καθώς επίσης να πραγματοποιηθεί αυτοψία του αρμόδιου Πολεοδομικού γραφείου στο χώρο του συμβάντος αφού από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου προκύπτει η ύπαρξη επικίνδυνων κατασκευών ( σκουριασμένα κάγκελα που υποχώρησαν) που παραβιάζουν τους πολεοδομικούς κανόνες και έχουν άμεση αιτιώδη συνάφεια με την πρόκληση του τραυματισμού του Λ. Λασκαρίδη».
Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Μπόλης ανέφερε ότι είχε υποχρέωση ως αδελφικός φίλος του Λάζαρου Λασκαρίδη να υποβάλλει τη μηνυτήρια αναφορά. «Θεώρησα σκόπιμο να υποβάλω στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας σχετική μηνυτήρια αναφορά, ώστε να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες του ατυχήματος, να εντοπιστούν οι εμφανείς, κατά την κρίση μου, πλημμέλειες και να προσωποποιηθούν οι ευθύνες για το τραγικό συμβάν, σε όποιους ανήκουν». Κατά την άποψη του κ. Μπόλη οφείλεται σε πλημμέλειες της κατασκευής του χώρου που βρέθηκε ο Λάζαρος Λασκαρίδης και για το λόγο αυτό ζητά να γίνει αυτοψία του χώρου από το αρμόδιο πολεοδομικό τμήμα. Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων βιβλιοθήκης στην οδό Ανδρομάχης την περασμένη Πέμπτη, προς τιμήν του αείμνηστου αντιδημάρχου Θεόδωρου Ψαλιδόπουλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης