Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ – έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στα νησιά του Ιονίου – Έγιναν 22 συλλήψεις μέσα σε λίγες ώρες

ΕΛ.ΑΣ – έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στα νησιά του Ιονίου – Έγιναν 22 συλλήψεις μέσα σε λίγες ώρες
Βεβαιώθηκαν και 195 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνολικά 22 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα έγιναν μέσα σε λίγες ώρες από την Ελληνική Αστυνομία σε ελέγχους στα νησιά του Ιονίου, ενώ βεβαιώθηκαν 195 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Λευκάδας πραγματοποιήθηκαν από το απόγευμα του Σαββάτου 29/4 στις 18:00 έως στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 30/4 διαδοχικοί αστυνομικοί έλεγχοι για την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την αντιμετώπιση επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, την αντιμετώπιση παραβάσεων που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και τη νομοθεσία περί αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο αυτών ελέγχθηκαν 559 οχήματα και 668 άτομα, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη συνολικά 22 ατόμων (8 στη Ζάκυνθο, 7 στην Κεφαλονιά, 4 στη Λευκάδα και 3 στην Κέρκυρα).
Αναλυτικά, οι συλλήψεις αφορούσαν:
-1 για κλοπή (αφορά τη σύλληψη ημεδαπής στη Ζάκυνθο από το Τμήμα Ασφαλείας, καθώς είχε αφαιρέσει από οικία το χρηματικό ποσό των -650- ευρώ),
-1 για καταδικαστική απόφαση στη Λευκάδα,
-3 για παράνομη παραμονή στη Χώρα,
-8 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
-1 για μέθη,
-2 για περιβαλλοντική νομοθεσία,
-1 για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής στην Κέρκυρα και
-5 για στέρηση πιστοποιητικού υγείας.

Παραβάσεις Κ.Ο.Κ

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων πρόληψης επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώθηκαν συνολικά 195 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων: 42 για ταχύτητα, 12 για ζώνη ασφαλείας, 24 για προστατευτικό κράνος, 7 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 1 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 6 για μέθη, 5 για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης και 3 για Κ.Τ.Ε.Ο..
Ακινητοποιήθηκαν συνολικά 36 οχήματα για περιπτώσεις στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης, μη χρήσης προστατευτικού κράνους, μέθης, στέρησης ασφαλιστήριου συμβολαίου και έλλειψης Κ.Τ.Ε.Ο.

Σε καταστήματα

Ακόμη, κατά τους ελέγχους σε καταστήματα βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις σχετικά με την αντικαπνιστική νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης