Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Απεργούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, τι ζητούν

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Απεργούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, τι ζητούν
Η  ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει  πορεία προς τα Γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. και προς το υπουργείο Εσωτερικών
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα, Μ. Δευτέρα (10/4), οι εργαζόμενοι στους Δήμους, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την ανάκληση διώξεων σε βάρος αιρετών που δεν άσκησαν ένδικα μέσα σε βάρος εργαζομένων.
Μάλιστα, από τις  10:00 το πρωί η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τα Γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. και προς το υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, τα αιτήματα των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση είναι:
-Κατάργηση της υποχρέωσης εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.
-Μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
-Ανάκληση κάθε πειθαρχικής δίωξης σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης