Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κατ' οίκον περιορισμός για τον τράπερ Rack μετά τις κατηγορίες για ομαδικό βιασμό - Διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέα

Κατ' οίκον περιορισμός για τον τράπερ Rack μετά τις κατηγορίες για ομαδικό βιασμό - Διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέα
Ο Εισαγγελέας είχε τη γνώμη ότι αμφότεροι πρέπει να κρατηθούν προσωρινά, ενώ η Ανακρίτρια ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους
Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 19χρονης φοιτήτριας από τον 24χρονο τράπερ και τον 30χρονο φίλο του στο Ρέθυμνο.
Ύστερα από "μαραθώνια" απολογία, υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε Ανακρίτρια και Εισαγγελέα, αναφορικά με τον 24χρονο και τον 30χρονο φίλο του, ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το NeaKriti, ο Εισαγγελέας είχε τη γνώμη ότι αμφότεροι πρέπει να κρατηθούν προσωρινά, ενώ η Ανακρίτρια ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Όπως προβλέπει ο Νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις, η απόφαση θα ληφθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά μέσα στις ερχόμενες ημέρες.
Μέχρι τότε, οι εν λόγω κατηγορούμενοι τίθενται σε κατ' οίκον περιορισμό.
Αναφορικά με τον 23χρονο συγκατηγορούμενό τους, το άτομο με το οποίο φέρεται να μετέβη η κοπέλα στο επίμαχο ξενοδοχείο, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Συγκεκριμένα, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, θα πρέπει να δίνει το "παρών" μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αλλά και να καταβάλλει χρηματική εγγύηση ύψους 3000 ευρώ.

Παρουσιάστηκαν αυτοβούλως

Ο γνωστός 24χρονος τράπερ Rack και ο συνεργάτης του που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό μίας 19χρονης φοιτήτριας, παρουσιάστηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου αυτοβούλως το μεσημέρι της Τετάρτης 5/4.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει συλληφθεί ήδη ένας 30χρονος, μέλος της παρέας που φέρεται να ασέλγησε σε βάρος της 19χρονης.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το βράδυ της περασμένης Κυριακής η 19χρονη βρισκόταν σε μπαρ της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.
Εκεί γνώρισε τρία άτομα, ηλικίας 24, 30 και 23 ετών, εκ των οποίων ο ένας γνωστός τράπερ, οι οποίοι βρίσκονταν στην Κρήτη στο πλαίσιο συναυλίας.
Η 19χρονη αναφέρει στην καταγγελία της πως όταν η βραδιά τελείωσε έφυγε από το μαγαζί με τον έναν από αυτούς και πήγαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου ενώ η ίδια ήταν σε κατάσταση μέθης.
Όπως αναφέρει η 19χρονη φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη, στο δωμάτιο βρέθηκαν και οι άλλοι δύο. Σύμφωνα με την ίδια, οι τρεις άνδρες προχώρησαν σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ενώ εκείνη δεν ήταν σε θέση να αντισταθεί λόγω της μέθης.
Αμέσως διατάχθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη για την κοπέλα, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες δεν προκύπτουν ευρήματα που να συνηγορούν για βιασμό. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συγκεκριμένη κοπέλα έχει και στο παρελθόν καταγγείλει άλλο ράπερ για βιασμό, ο οποίος δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Αναλυτικά η ιατροδικαστική εξέταση αναφέρει:

«Κατά την εξωτερική επισκόπηση του σώματος διακρίνονται: Εφελκιδοποιημένη εκδορά στο αριστερό γόνατο, ηλικίας άνω του 3ημέρου. Εκχύμωση μικρών διαστάσεων στον δεξιό μαστό με εικόνα δηλωτικής πρόκλησής της από ρούφηγμα του δέρματος (πιπιλιά) με χροιά τέτοια, που προσδιορίζει τον χρόνο πρόκλησής προ διημέρου περίπου.
Δε διακρίνονται άλλου είδους πρόσφατες κακώσεις στην υπόλοιπη επιφάνεια του σώματος και ειδικότερα δε διακρίνονται κακώσεις στις έσω επιφάνειες των βραχιόνων (ίχνη καθήλωσης), δεν διακρίνονται κακώσεις στις έσω επιφάνειες του άνω τριτημορίου των μηρών (βίαιη απαγωγή των κάτω άκρων).
Δεν διακρίνονται κακώσεις στην περιοχή του τραχήλου, ούτε στη περιοχή του στόματος και του βλεννογόνου της στοματικής κοιλότητας. Κατά την γυναικολογική εξέταση δε διακρίνονται κακώσεις στην περιγεννητική περιοχή. Η είσοδος του κόλπου δεν εμφανίζει κακώσεις.
Τα μεγάλα και μικρά χείλη του αιδοίου καθώς και η περιοχή πέριξ αυτού δεν εμφανίζουν κακώσεις. Ο πρωκτικός δακτύλιος δεν εμφανίζει κακώσεις ενώ ο τόνος του σφιγκτήρα αυτού ελέγχεται φυσιολογικός.
Συμπέρασμα: Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, ευρήματα τέτοια που να συνηγορούν για βιασμό δεν διακρίνονται, πλην όμως αυτός δε μπορεί να αποκλειστεί με βεβαιότητα από την παρούσα εξέταση και μόνο».

Η ανάρτηση της αδελφής του Rack

Μέσω Instagram τοποθετήθηκε η αδερφή του ράπερ:

«Κατανοώντας τη σοβαρότητα του ζητήματος, της δίκαιης διαδικασίας, όπως και την ανάγκη για ενδελεχή έρευνα και την αποκάλυψη της αλήθειας. Είμαστε αφοσιωμένοι στη διασφάλιση ότι οι κατηγορίες θα εξεταστούν με απόλυτη διαφάνεια και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις τοπικές αρχές και την έρευνά τους.
Υποστηρίζουμε την ακεραιότητα και τη διατήρηση των ηθικών αξιών σε ό,τι κάνουμε έχοντας σαφή πολιτική μηδενικής ανοχής για οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, παρενόχλησης, διάκρισης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς.
Εκτιμούμε την υπομονή και την κατανόησή σας κατά τη διάρκεια της δύσκολης στιγμής για την οικογένειά μας, και ευχαριστούμε όλους τους φίλους, συνεργάτες, γνωστούς και μη, για την υποστήριξη, δεσμευόμενοι για την ανάδειξη της αλήθειας.
Ο Ηραακλής για όσους με ρωτάνε είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, έτοιμος να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες με το κεφάλι ψηλά, συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές ώστε να διευκολύνει τη γρήγορη επίλυση του ζητήματος και απορρίπτει απερίφραστα τις πρόσφατες κατηγορίες βιασμούς που απευθύνονται εναντίον του, αποφασισμένος να αποδείξει την αθωότητά του. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι ισχυρισμοί δεν συνιστούν ενοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης