Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις ράγες το Intercity Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Στους επιβάτες Γεραπετρίτης και στελέχη ΟΣΕ, Hellenic Train

Στις ράγες το Intercity Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Στους επιβάτες Γεραπετρίτης και στελέχη ΟΣΕ, Hellenic Train
Σε πλήρη εφαρμογή αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Έναν και πλέον μήνα από την ασύλληπτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, στις ράγες μπαίνουν ξανά από σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου τα επιβατικά τρένα Intercity σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Το πρώτο δρομολόγιο της Ηellenic Train είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 08:28 από το σταθμό Λαρίσης προς Καλαμπάκα και το δεύτερο δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:28 και θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, επιβάτες θα είναι ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic Τrain, οι οποίοι θέλουν να μεταφέρουν το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα και προβλέπουν μειωμένα δρομολόγια, χαμηλές ταχύτητες/μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής, δύο σταθμάρχες ανά σταθμό, δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και παρουσία ενός μόνο τρένου στα τούνελ.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αρχικά στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν σε κυκλοφορία οι λεωφορειακές γραμμές της Helllenic Train σε επιλεγμένες διαδρομές, έως την πλήρη αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης