Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίσημα εκτός φυλακής ο μεσίτης που καταδικάστηκε για τον θάνατό του Ζακ Κωστόπουλου - Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Επίσημα εκτός φυλακής ο μεσίτης που καταδικάστηκε για τον θάνατό του Ζακ Κωστόπουλου - Η απόφαση του Αρείου Πάγου
Το Εφετείο είχε χορηγήσει αναστολή στον μεσίτη δύο μήνες μετά την πρωτόδικη απόφαση, κίνηση που οδήγησε στην αποφυλάκισή του

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας στην απόφαση περί αποφυλάκισης του μεσίτη που καταδικάστηκε με δεκαετή φυλάκιση, χωρίς αναστολή, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός φυλακής οριστικά.
Το Εφετείο είχε χορηγήσει αναστολή στον μεσίτη δύο μήνες μετά την πρωτόδικη απόφαση, κίνηση που οδήγησε στην αποφυλάκισή του.
Η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:
«Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τη αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην απόφαση της αποφυλάκισης του μεσίτη Χορταριά που κακοποίησε μέχρι θανάτου τον Ζαχαρία Κωστόπουλο.
Ο τελευταίος είχε τιμωρηθεί με ποινή δεκαετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή.
Η αναστολή του χορηγήθηκε από ένα Μικτό Ορκωτό Εφετείο που συνεδρίασε στις 4/7/22, δύο μήνες μετά την απαγγελία της πρωτόδικης απόφασης.Επί της ουσίας, δύο μήνες φυλακή εξέτισε ο ευνοημένος αυτός κατηγορούμενος.
Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την εχθρική διάθεση του ελληνικού δικαστικού συστήματος απέναντι στον αγώνα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης.
Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι, κανείς στη φυλακή.
Είθε το κριτήριο που εισήγαγε η απόφαση αυτή να εφαρμοζόταν και στα δικαστήρια που κρίνουν τις αναστολές εκτελέσεως ποινών των φτωχών, των ασθενών και των πολιτικών κρατουμένων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης