Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξάρθρωση συμμορίας που έκλεβε καλώδια και μεταλλικά αντικείμενα στα Μέγαρα - Αναζητείται 17χρονος

Εξάρθρωση συμμορίας που έκλεβε καλώδια και μεταλλικά αντικείμενα  στα Μέγαρα - Αναζητείται 17χρονος
Εξιχνιάστηκαν 31 περιπτώσεις κλοπών
Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές κυρίως καλωδίων και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων από εξοχικές κατοικίες, αγροκτήματα κ.α. σε διάφορους οικισμούς των Μεγάρων, προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν στα Μέγαρα στις 27/3 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων ένας 41χρονος και ένας 15χρονος που συνδέονται με συγγενική σχέση, ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται και τρίτο μέλος και συγκεκριμένα, ένας 17χρονος.
Ήταν επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που μετέφερε φορτίο μεταλλικών αντικειμένων, με προορισμό εταιρεία ΣΚΡΑΠ, έχοντας προηγουμένως εξέλθει από τον οικισμό Βλυχό Μεγάρων.
Άμεσα δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν το φορτίο και το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και μη έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η δράση τους

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών από εξοχικές κατοικίες, αγροκτήματα, γεωτρήσεις, αποθήκες, θερμοκήπια και πτηνοτροφεία που είχαν καταγραφεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους σε οικισμούς εκτός του αστικού ιστού στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, αποκαλύφθηκε η δράση συμμορίας με συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία, τρία ή τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας κινούμενοι με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας συγγενικών τους προσώπων και έχοντας διαμοιράσει προηγουμένως τους ρόλους τους (οδηγός, φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόρος), μετέβαιναν στις ανωτέρω περιοχές, προσποιούμενοι τους πλανόδιους παλιατζήδες.
Με αυτόν τον τρόπο είχαν τη δυνατότητα να παρατηρούν τους υποψήφιους στόχους χωρίς να τραβούν την προσοχή, εστιάζοντας σε αυτούς που διέθεταν, αφενός τη λεία που αναζητούσαν και αφετέρου, σε ιδιοκτησίες που λόγω της χρήσης τους δεν είχαν συχνή επισκεψιμότητα.
Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν ήταν κύριο λόγο καλώδια παροχής ρεύματος, εξαρτήματα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, χάλκινες σωληνώσεις, κάθε είδους μεταλλικά αντικείμενα, εργαλεία, γεωργικά εξαρτήματα, κλιματιστικά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.
elas2_6.JPG
Η λεία των μεταλλικών αντικειμένων διακινούνταν από τα μέλη της συμμορίας σε εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων ΣΚΡΑΠ και από την πώληση τους αποκόμιζαν άμεσα παράνομα κέρδη.
Επίσης, εντός του οικισμού που διέμεναν τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο χώρο για την καύση των καλωδίων, προκειμένου να απομονώσουν το χαλκό που περιείχαν με σκοπό την διοχέτευση του στα σκραπατζίδικα και κατ’ επέκταση την οικονομική εκμετάλλευση του.
elas1_8.JPG
Επιπλέον, από έρευνα στην οικία τους, κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές.
Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων εξιχνιάστηκαν 31 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης