Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση σε 24χρονο στο Εφετείο: Κακουργηματική δίωξη στους τέσσερις συλληφθέντες - Βαρύτατες κατηγορίες

Επίθεση σε 24χρονο στο Εφετείο: Κακουργηματική δίωξη στους τέσσερις συλληφθέντες - Βαρύτατες κατηγορίες
Υπενθυμίζεται ότι η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε χθες το πρωί όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα 10-15 ατόμων επιτέθηκε στον 24χρονο ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν «χτυπήθηκε» με μαχαίρι
Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες είναι οι συλληφθέντες για τη χθεσινή αιματηρή επίθεση έξω από το Εφετείο της Αθήνας, στην οδό Λουκάρεως όπου τραυματίστηκε ένας 24χρονος.
Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία, παράβαση αθλητικού νόμου που αφορά σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και διακεκριμένη διατάραξη κοινής ειρήνης.
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο θα ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους.
Υπενθυμίζεται ότι η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε χθες το πρωί όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα 10-15 ατόμων επιτέθηκε στον 24χρονο ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν «χτυπήθηκε» με μαχαίρι. Αστυνομικές δυνάμεις παρενέβησαν κάνοντας χρήση κρότου λάμψης, ενώ οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι το επεισόδιο είχε οπαδικό υπόβαθρο.

Παρέμβαση Βερβεσού 

Επίθεση από πολλά άτομα δέχτηκε ένας άντρας στο Εφετείο Αθηνών το πρωί της Τετάρτης (22/03) με αποτέλεσμα να μαχαιρωθεί στο πόδι.
Με αφορμή το αιματηρό αυτό επεισόδιο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, τόνισε σε δήλωσή του πως η αστυνομική δύναμη που ήταν παρούσα στο σημείο «επέδειξε απαράδεκτη αδράνεια ουσιαστικής επέμβασης» και ότι αυτό «καταδεικνύει την παντελή έλλειψη ουσιαστικών μέτρων φύλαξης και προστασίας».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, ο κ. Βερβεσός αναφέρει πως: «Είναι αδιανόητο σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης πλησίον και του Αρείου Πάγου και της ΓΑΔΑ να διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές».

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού είναι η εξής:

Το σημερινό αιματηρό επεισόδιο έξω από το Εφετείο Αθηνών και μάλιστα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου παρουσία αστυνομικής δύναμης η οποία επέδειξε απαράδεκτη αδράνεια ουσιαστικής επέμβασης, καταδεικνύει την παντελή έλλειψη ουσιαστικών μέτρων φύλαξης και προστασίας σε ένα δικαστικό μέγαρο, όπου καθημερινά δίνει το παρόν ένας σημαντικός αριθμός λειτουργών και συλλειτουργών της δικαιοσύνης, δικαστικών υπαλλήλων και πολιτών.
Είναι αδιανόητο σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης πλησίον και του Αρείου Πάγου και της ΓΑΔΑ να διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές (!!!). Δεν πρέπει να θρηνήσουμε ξανά θύματα, για να επαναληφθούν όσα τραγικά ζούμε τις τελευταίες μέρες. Δεν θα αρκούν πάλι οι εκ των υστέρων δικαιολογίες και οι αναλήψεις ευθυνών (…).
Καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό συνθήκες που αρμόζουν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι προσερχόμενοι, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στα δικαστικά μέγαρα της χώρας να αισθάνονται αλλά και να είναι πράγματι ασφαλείς.
Επίσης δεν αρκεί πάλι να διενεργηθεί άλλη μια αλυσιτελής ΕΔΕ, από αυτές που παραπέμπονται στις καλένδες, αλλά να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα σε αυτούς τους αστυνομικούς που ολιγώρησαν δραματικά να επέμβουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης