Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντίστροφη μέτρηση για κατάργηση της μάσκας στα ΜΜΜ – Άρση των μέτρων κατά Covid-19 που ισχύουν, οι εξαιρέσεις

Αντίστροφη μέτρηση για κατάργηση της μάσκας στα ΜΜΜ – Άρση των μέτρων κατά Covid-19 που ισχύουν, οι εξαιρέσεις
Με την ΚΥΑ που αναμένεται θα αρθούν τα μέτρα που ισχύουν
Σχετικά Άρθρα
Θέμα χρόνου είναι να καταργηθούν τα μέτρα κατά του κορωνοιού, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με εξαίρεση ωστόσο όσων ισχύουν στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Το «πράσινο» φως δόθηκε ήδη στις 14/3 από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη, και πλέον αναμένεται η σχετικής ΚΥΑ, με την οποία θα ξεκαθαριστεί τι θα ισχύει και από πότε.
«Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν», όπως αναφέρθηκε δια στόματος του υπουργού Υγείας.

Τι καταργείται

Με την ΚΥΑ που αναμένεται θα αρθούν τα μέτρα που ισχύουν, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, στα ταξί, στα φαρμακεία, η διενέργεια υποχρεωτικού εβδομαδιαίου τεστ των ανεμβολίαστων εργαζόμενων, η αυτοαπομόνωση των 5 ημερών σε περίπτωση νόσησης, αλλά και η υποχρέωση της επιβεβαίωσης της νόσησης μέσω rapid test για την έκδοση της αναρρωτικής άδειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης