Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καβάλα: Καταδικάστηκε μητέρα που δεν έστελνε επί μήνες τα παιδιά της στο σχολείο λόγω covid

Καβάλα: Καταδικάστηκε μητέρα που δεν έστελνε επί μήνες τα παιδιά της στο σχολείο λόγω covid
Τα παιδιά έμειναν σπίτια τους, για μήνες, καθώς οι γονείς αποφάσισαν να τα σταματήσουν από το σχολείο, ενώ παρά τις συστάσεις δεν άλλαξαν στάση και έτσι βρέθηκαν κατηγορούμενοι
Σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών καταδικάστηκε μία μητέρα στην Καβάλα, καθώς δεν έστελνε τα παιδιά της στο σχολείο επί πανδημίας.
Συζητήσεις έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία οι υποθέσεις που εκδικάστηκαν στην Καβάλα και είχαν να κάνουν με τις απουσίες μαθητών, τη διετία του κορονοϊού.
Τα παιδιά έμειναν σπίτια τους, για μήνες, καθώς οι γονείς αποφάσισαν να τα σταματήσουν από το σχολείο, ενώ παρά τις συστάσεις δεν άλλαξαν στάση και έτσι βρέθηκαν κατηγορούμενοι.
Από τις 5 υποθέσεις που απασχόλησαν το Μονομελές στην Καβάλα, οι 4 έληξαν με αθωωτική απόφαση για τους κατηγορούμενους γονείς, που υποστήριξαν ότι κρατούσαν τα παιδιά στο σπίτι εξαιτίας προβλημάτων υγείας, αλλά και του φόβου που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Ο πατέρας των μαθητών αθωώθηκε

Στην 5η υπόθεση, κατηγορούμενοι για την απουσία των δύο μαθητών, ήταν οι γονείς που έχουν χωρίσει και ο νέος σύζυγος της μητέρας.
Ο πατέρας των μαθητών υποστήριξε ότι δεν έχει την επιμέλεια και αθωώθηκε. Η πρώην σύζυγος απουσίαζε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών και πρόστιμο 280 ευρώ με αναστολή.
Σύμφωνα με το proininews.gr, ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ, επίσης με αναστολή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης