Κοινωνία

Επίθεση κατά Βαρουφάκη στα Εξάρχεια: Σύλληψη ενός 17χρονου, δύο ταυτοποιήσεις - Θεοδωρικάκος: Είναι αναρχικοί

Επίθεση κατά Βαρουφάκη στα Εξάρχεια: Σύλληψη ενός 17χρονου, δύο ταυτοποιήσεις - Θεοδωρικάκος: Είναι αναρχικοί
Αναμένονται και νέες συλλήψεις
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στη σύλληψη ενός 17χρονου για την επίθεση κατά του Γενικού Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη,  το βράδυ της Παρασκευής 10/3 έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν και στις ταυτοποιήσεις δύο δραστών της επίθεσης και αναμένεται η σύλληψή τους.
«Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», ήταν η πρώτη αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, μετά την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Παρασευής 10/3 έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα ρινικής χώρας, όπου και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.
Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι, περίπου 4 άτομα,  πλησίασαν έξω από το εστιατόριο Γιάντες και αφού τον προπηλάκισαν, φέρεται να χειροδίκησαν, με αποτέλεσμα ο κ. Βαρουφάκης να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με σπασμένη μύτη.

Η σύλληψη

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας 17χρονος, ο οποίος βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο 17χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθη στο Μαρούσι όπου και κατοικεί, ενώ φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια.

Θεοδωρικάκος: Ταυτοποιήθηκαν, είναι αναρχικοί

Τα μέλη της ομάδας των αναρχικών που χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία, σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.
Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…», κάνει γνωστό ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΕΛ.ΑΣ: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Βαρουφάκη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια.
Η δικογραφία που σχηματίζεται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι Αρχές προχώρησαν στις ταυτοποιήσεις δύο δραστών της επίθεσης, ύστερα από την εξέταση οπτικού υλικού από καταστήματα της περιοχής.

Η ανάρτηση Βαρουφάκη

Ο κ. Βαρουφάκης ευχαρίστησε το προσωπικό του Ευαγγελισμού και για τις «ευχές (σχεδόν) όλων σας», μέσω ανάρτησή τους στο twitter, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους».
Ξεκαθάρισε για τους δράστες της επίθεσης που δέχτηκε πως «δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».
varoufakis.JPG
Εντολή Θεοδωρικάκου

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Βαρουφάκη και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίστηκε ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.
Στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε ο κ. Βαρουφάκης μετέβεσαν άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.
Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Tο περιστατικό...


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πλησίασαν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 λίγο μετά τις 21:00 μέσα στο εστιατόριο, όπου βρισκόταν, και τον προπηλάκισαν, χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις και ζητώντας του ούτε λίγο ούτε πολύ τον λόγο για τον πολιτικό ρόλο του στην επιβολή των Μνημονίων στην Ελλάδα.
Ακολούθησε προτροπή του Γιάνη Βαρουφάκη ο διάλογος να μεταφερθεί εκτός εστιατορίου, όπου η ομάδα των αγνώστων συνέχισε να τον προπηλακίζει, προτού τελικά τον ξυλοκοπήσει.
Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει πάλι θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης