Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη - Τρεις νέοι κατηγορούμενοι - Θρίλερ για 23χρονη αγνοούμενη

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη - Τρεις νέοι κατηγορούμενοι - Θρίλερ για 23χρονη αγνοούμενη
Τα ίχνη της 23χρονης Εριέττας αγνοούνται μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Σχετικά Άρθρα
(Συνεχές upd) Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τις συνθήκες που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, όπου δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Η ανακρίτρια Λάρισας έχει στα χέρια της τα ηχητικά από τις συνομιλίες του σταθμάρχη Λάρισας πριν και μετά το δυστύχημα προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί.
Εκτός του σταθμάρχη Λάρισας ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος ακόμα τριών ατόμων για τα ίδια αδικήματα με εκείνα που βαρύνουν και τον 59χρονο προσωρινά κρατούμενο και περιλαμβάνουν το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προέκυψε θάνατος, καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.
Από την πλευρά του, πάντως, ο επιθεωρητής Λάρισας, στην κατάθεση του, επιρρίπτει ευθύνες και στον σταθμάρχη της απογευματινής βάρδιας και στον νεκρό μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το θρίλερ με την 23χρονη Εριέττα, η οποία επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κάποιος ίχνος της.

Νέες ποινικές διώξεις

Τρεις νέοι κατηγορούμενοι προστίθενται στην δικογραφία για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο σταθμαρχών του Σταθμαρχείου Λάρισας για πράξεις και παραλείψεις τους που σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακρίτριας Λάρισας επέδρασαν στην καταστροφή το μοιραίο βράδυ.
Σε βάρος των τριών συγκατηγορουμένων, πλέον, του 59χρονου σταθμάρχη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα με εκείνα που βαρύνουν και τον 59χρονο προσωρινά κρατούμενο και περιλαμβάνουν το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προέκυψε θάνατος, καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.
Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που όρισε τις βάρδιες της επίμαχης νύχτας αφήνοντας στον κομβικό σταθμό τον χωρίς εμπειρία σταθμάρχη της Λάρισας και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες στο πόστο τους έως τις 11:00, πλην όμως έφυγαν νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου τους.
Η διεύρυνση του κύκλου των κατηγορουμένων έρχεται μία ημέρα πριν τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, που αναμένεται να εγκρίνει την αναβάθμιση της έρευνας και να ορίσει δύο εφέτες ειδικούς ανακριτές για την ταχύτερη διενέργεια της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση.

Η κατάθεση του επιθεωρητή Λάρισας

Στην κατάθεση του επιθεωρητής της Λάρισας επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον σταθμάρχη της απογευματινής βάρσιας όσο και στον νεκρό μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας. «Ο μηχανοδηγός, σίγουρα αντιλήφθηκε ότι ήρθε στη γραμμή καθόδου και θα έπρεπε να αναρωτηθεί γιατί δεν πήρε το υπόδειγμα 1001. Ο συγκεκριμένος οδηγός Κουτσούμπας Γεώργιος, απ’ όσο γνωρίζω το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν εργαζόταν στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη και επανήλθε πρόσφατα», φέρεται να ισχυρίστηκε.
«Όταν στη 01:15 συνάντησα τον Βασίλη Σαμαρά, τον ρώτησα γιατί έμεινε μόνος του, ενώ υπήρχε σταθμάρχης μου απάντησε ότι ο Παυλόπουλος (απογευματινός σταθμάρχης) παρέδωσε σε αυτόν και έφυγε γύρω στις 21:45 με 21:50. Τον Παυλόπουλο, τον ξαναρώτησα τι ώρα έφυγε, κι αυτός μου απάντησε ότι αυτός παρέδωσε κανονικά δίχως να προσδιορίσει ακριβές χρονικό σημείο. Θεωρώ ότι αν Παυλόπουλος εξασφάλιζε έστω την αμαξοστοιχία 2597, ίσως να είχε αποφευχθεί το ατύχημα…», φέρεται να τόνισε σε άλλο σημείο.

Το θρίλερ με την 23χρονη αγνοούμενη

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς της 23χρονης Εριέττας, της φοιτήτριας από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία επέβαινε στην επιβατική αμαξοστοιχία, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιο ίχνος της. Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη Λάρισα, Ρουμπίνη Λεονταρή, στην υπηρεσία δεν έχουν κάποιο στοιχείο.
«Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο θα μπορεί και να μην βρεθεί» δήλωσε ίδια μιλώντας στο Open.
Οι γονείς της 23χρονη μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στη Λάρισα και προσπάθησαν να βρουν ίχνη της τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο της τραγωδίας. Ωστόσο, κανείς -μέχρι τώρα- δεν μπορεί να τους δώσει κάποιο στοιχείο για το παιδί τους. Έχουν να επικοινωνήσουν μαζί της από το βράδυ της Τρίτης...

Η στιγμή της σύγκρουσης

Ακόμα ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχίων βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, κάμερα από κύκλωμα ασφαλείας κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή της σύγκρουσης του επιβατικού με το εμπορευματικό τρένου τα οποία βρέθηκαν στην ίδια γραμμή με τα βαγόνια να τυλίγονται στις φλόγες μετά από αυτή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης