Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: Στις 10/3 η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας για την ανάθεση ή μη σε εφέτη ανακριτή

Τραγωδία στα Τέμπη: Στις 10/3 η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας για την ανάθεση ή μη σε εφέτη ανακριτή
Tη σύγκληση της Ολομέλειας έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Στ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος έχει οριστεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως υπεύθυνος για την εποπτεία του συνόλου των ερευνών
Την Παρασκευή 10/3 θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Λάρισας για να αποφασίσει εάν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση των Τεμπών σε εφέτη ανακριτή.
Στην περίπτωση που η Ολομέλεια των Εφετών αποφασίσει να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή, τότε θα ορίσει παράλληλα και επίκουρο εφέτη ανακριτή.
Σημειώνεται ότι τη σύγκληση της Ολομέλειας έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έχει οριστεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως υπεύθυνος για την εποπτεία του συνόλου των ερευνών.
Με έγγραφό του ζητά από το Σώμα να λάβει απόφαση για να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή η έρευνα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.
Η έρευνα, η οποία αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή με την επικείμενη απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών, θα κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών, -εκτός του ήδη κατηγορούμενου και προφυλακιστέου 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας-, όπως σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ, τον επιθεωρητή κυκλοφορίας κα., που θα ελεγχθούν για τον τρόπο διαχείρισης της εποπτείας και ρύθμισης του δικτύου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης