Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χαυτούρας για αναρρωτική επιθεωρητή: Δεν φέρω καμία ευθύνη – Τον έστειλα στα εξωτερικά ιατρεία, συνάδελφος αποφάσισε την άδεια

Χαυτούρας για αναρρωτική επιθεωρητή: Δεν φέρω καμία ευθύνη – Τον έστειλα στα εξωτερικά ιατρεία, συνάδελφος αποφάσισε την άδεια
"H στοχοποίηση είναι ξεκάθαρη, ουδεμία ευθύνη δεν φέρω", ανέφερε ο Ν. Χαυτούρας
Σχετικά Άρθρα
«Δεν φέρω ευθύνη», «έγραψα ότι χρήζει αδείας καθώς είδα ότι κούτσαινε και ήξερα ότι είχε και προβλήματα με τη μέση από παλιά, αλλά εγώ δεν μπορούσα να κάνω ολοκληρωμένη εξέταση, έπρεπε να πάει και στα εξωτερικά ιατρεία. Την εξέταση την έκανε ο συνάδελφος, όπως έκρινε ο ίδιος», ανέφερε ο Νίκος Χαυτούρας, διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος τέθηκε σε αργία για την υπόθεση της αναρρωτικής άδειας ενός μήνα που δόθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο κ. Χαυτούρας, ο οποίος τέθηκε και εκτός των ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι τον παρέπεμψε στα εξωτερικά ιατρεία και μίλησε με γιατρό επειδή δεν είχε ραντεβού.
Για το έγγραφο που δημοσιεύθηκε σε τοπικό σάιτ της Μαγνησίας, το οποίο φαίνεται να έχει τη δική του υπογραφή προς τον επιμελητή γιατρό για να χορηγήσει την άδεια 30 ημερών , απάντησε ότι γράφει ότι χρήζει αδείας καθώς είδε ότι ο επιθεωρητής κούτσαινε και ήξερε ότι είχε και προβλήματα με τη μέση από παλιά. «Εγώ δεν μπορούσα να κάνω ολοκληρωμένη εξέταση, έπρεπε να πάει και στα εξωτερικά ιατρεία. Την εξέταση την έκανε ο συνάδελφος, όπως έκρινε ο ίδιος», πρόσθεσε.
Όπως είπε, «δεν φέρω ευθύνη εγώ, όταν είμαι ένας αυτόνομος γιατρός και δεν ήμουν ο γιατρός των εξωτερικών ιατρείων, εξέφρασα μια άποψη, αλλά δεν είχα εκείνη τη στιγμή εγώ καμία ευθύνη για οτιδήποτε, αλλά και ο συνάδελφος αποφάσισε την άδεια και έχει δικαίωμα και αυτός να εκφράσει την άποψή του».
«Η διαδικασία σταματάει από την άδεια του επιθεωρητή; Όχι, υπάρχουν δευτεροβάθμια, υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν επιτροπές άμεσες και επανεξετάζουν την άδεια και μπορεί να συνεχιστεί και η ανάκριση… ρίχνουν σκοπίμως την μπάλα αλλού», τόνισε ο κ. Χαυτούρας, λέγοντας πως «η στοχοποίηση είναι ξεκάθαρη, ουδεμία ευθύνη δεν φέρω».
Μάλιστα, δήλωσε ότι είναι οργισμένος και «θα προβώ σε μηνύσεις στον Υπεάρχη και τον διοικητή, θα έπρεπε να τον κάνω από την πρώτη στιγμή και να είναι με τη διαδικασία αυτοφώρου, γιατί κάνουν παράβαση καθήκοντος, δεν φέρω καμία ευθύνη και πραγματικά είναι όλα αυτά παράνομα που έχουν συμβεί γιατί προσπαθούν να μεταφέρουν την τραγωδία στον Βόλο, να μεταφέρουν το πρόβλημα και τις ευθύνες τους τις κυβερνητικές στον Βόλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης