Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θρίλερ με κοπέλα από το δυστύχημα στα Τέμπη που δεν έχει εντοπιστεί: «Όποιος ήταν στο σημείο της έκρηξης, μπορεί και να μην βρεθεί»

Θρίλερ με κοπέλα από το δυστύχημα στα Τέμπη που δεν έχει εντοπιστεί: «Όποιος ήταν στο σημείο της έκρηξης, μπορεί και να μην βρεθεί»
Μια οικογένεια αναζητά το παιδί της, που επέβαινε στην αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική, στα Τέμπη
Σχετικά Άρθρα
Το δικό της Γολγοθά αναβαίνει μια οικογένεια, που αναζητά το παιδί της μεταξύ των θυμάτων από σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά δυστυχώς δεν έχει εντοπιστεί.
«Δεν βρέθηκε η κοπέλα που αναζητείται, δεν έχουμε σορό.
Το 57 ελέχθη από την πρώτη μέρα, διότι η μία σορός ήρθε σε δύο τμήματα. Η αστυνομία θεώρησε ότι είναι δύο διαφορετικές σοροί. Αυτή τη στιγμή έχουμε, 30 άνδρες -μαζί με την αταυτοποίητη σορό- και 26 γυναίκες, σύνολο 56 ανθρώπους. Υπάρχει όμως και η οικογένεια που αναζητά το παιδί της δηλαδή 56 και 1 η κοπέλα που δεν βρέθηκε.
Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι συγγενείς έχουν κάποιο στοιχείο από τον άνθρωπό τους.
Αν βρέθηκαν άνθρωποι στο σημείο της έκρηξης, σαφώς θα μπορούσαν και να μην βρεθούν στοιχεία από εκείνους. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1000-1100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο θα μπορεί και να μην βρεθεί» δήλωσε, μιλώντας στο Mega, η ιατροδικαστής, Ρουμπίνη Λεονταρή.
Όσον αφορά την αταυτοποίητη σωρό, πρόκειται για άνδρα, για το οποίο δεν υπάρχει συγκριτικό DNA ώστε να μπορέσει να γίνει η ταυτοποίηση.

Πως γινόταν η ταυτοποίηση

Όσον αφορά τη διαδικασία της ταυτοποίησης, η κ. Λεοντάρη διευκρίνισε πως «είχε έρθει η ομάδα διαχείρισης απωλειών ζωής σε μαζικές καταστροφές, είναι μία ειδική ομάδα που δούλευε βάσει πρωτοκόλλου, από την Αθήνα ήρθε στη Λάρισα, η οποία είχε την "μεγάλη" αρμοδιότητα στην όλη κατάσταση. Εμείς παραλαμβάναμε το υλικό για το DNA και το αποδίδαμε αμέσως στην συγκεκριμένη ομάδα, η οποία δούλευε πολύ μεθοδικά, μικροχειρουργικά. Παρελάμβανε το υλικό, κάθε 3-4 ώρες είχε δοθεί εντολή να φεύγει αυτοκίνητο από τη Λάρισα και να μεταφέρει το υλικό στο αρμόδιο τμήμα DNA στην Αθήνα, ώστε να γίνονται γρήγορα οι ταυτοποιήσεις».
Σύμφωνα με την ίδια, «μόλις αυτή η ομάδα ταυτοποιούσε με την δική της μέθοδο και αφού είχε παραλάβει το DNA ενημέρωνε την ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας ότι ο συγκεκριμένος αριθμός ανήκει σε αυτόν τον άνθρωπο με τα πλήρη στοιχεία. Εμείς βάσει των σημειώσεών μας από τις νεκροψίες-νεκροτομές βάζαμε αιτία θανάτου, συμπληρώναμε ότι πρόκειται για θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να αποζημιωθούν σε δεύτερο χρόνο, και αυτό το παραδίδαμε στην Αστυνομία. Η αστυνομία με τη σειρά της καλούσε και τους συγγενείς και τα γραφεία τελετών, ώστε να παραδώσει τη σορό. Η σορός παραδίδετο από το συγκεκριμένο κλιμάκιο. Όλα ήταν μεθοδικά και καταγεγραμμένα, η κάθε κίνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης