Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο ρεπόρτερ Χρήστος Νικολαΐδης απαντά στον Κανάκη: «Άκου, γελοίε τυπάκο…»

Ο ρεπόρτερ Χρήστος Νικολαΐδης απαντά στον Κανάκη: «Άκου, γελοίε τυπάκο…»
«Περισσότερο από όσο ήθελες εσύ να μη μαθευτούν ποτέ οι πομπές του Στάθη»…
Ο ρεπόρτερ Χρήστος Νικολαΐδης, ο οποίος βρίσκεται σε δημοσιογραφική αποστολή στα Τέμπη εξοργίστηκε με την επίθεση του Αντώνη Κανάκη των Ράδιο Αρβύλα στους δημοσιογράφους.

Απάντησε με μια ανάρτηση-καταπέλτη:

Αντωνη Κανάκη στο γραφω για να το εχεις και σε κειμενο: είσαι ενας αισχρός λασπολόγος, χυδαίος και απαράδεκτα υβριστής.
Είδα το ντεμεκ οργισμένο λογυδριο σου καθώς αποκαμωμένος ξάπλωνα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου, στο τέλος μίας ακόμη εξουθενωτική μέρας, μίας εξαιρετικά δύσκολης αποστολής.
Και σε ακουσα να μιλάς για δημοσιογράφους- παπαγαλάκια, για τον κοσμο που δικαίως μας σιχαίνεται και για ανθρωπους που προσπαθούν να φτιάξουν μία άλλη πραγματικότητα.
Περίμενα να μιλησεις συγκεκριμένα. Περίμενα να ακοϋσω το όνομα καποιου συναδέλφου που σε εξόργισε με τα όσα είπε.
Αλλά δεν έκανες καμία διάκριση.
Μας τσουβαλιασες όλους μέσα στους φτηνούς χαρακτηρισμοϋς σου.
Έβαλες στην ίδια κατηγορία αυτούς που σε χαλάνε, για τον οποιοδήποτε δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο λόγο. Και αυτούς που μοχθούμε στο ρεπορτάζ.
Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο, που έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής: όταν εγώ έφτασα στα Τέμπη, μαζί με τπυς συναδέλφους μου, τα παπουτσια μου κολλούσανε πάνω στις πυρωμένες λαμαρίνες.
Οι Πυροσβέστες και οι ΕΚΑΒιτες δακρυσμένοι μαζεύανε ανθρώπινα μέλη και στοιβάζανε τις μαύρες σακούλες πλάι στα συντρίμια
Την ατμόσφαιρα πλάκωνε η πιο άσχημη μυρωδιά που έχω ποτέ νιώσει, ένα μείγμα καμμένης σάρκας, λαδιών και λιωμένης λαμαρίνας.
Δεν κοιμήθηκα 48 ώρες. Γιατί έψαχνα. Και ξερεις κάτι κ. Τηλεαρτίστα; Αν σήμερα όλη η Ελλάδα ξέρει με σαφήνεια πώς, πότε και γιατί έγινε το δυστύχημα, εάν τώρα όποιον Έλληνα και να ρωτήσεις θα σου πει για τη βάρδια των σταθμαρχών, για τα ψαλίδια που έμειναν κλειστά, για το συστημα τηλεδιοίκησης που δεν δουλεύει, για το ποιος ήταν υπηρεσία εκείνη την ώρα και τόσα άλλα είναι γιατί οι Δημοσιογράφοι που εσύ με τέτοιο ποταπό τρόπο βρίζεις, τα ανακάλυψαν και τα μετέδωσαν! Τα έφεραν στη γνώση του κάθε Έλληνα.
Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο ΟΣΕ δε θα ήθελε με τίποτε να βγουν τα άπλυτα του στη φόρα. Ούτε η κυβερνηση θα ήθελε να γνωστοποιηθούν όλα αυτά με τις καθυστερήσεις της. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να ξέρουν πολλοί για τις δικές του ευθύνες. Το υπουργείο Υποδομών θα ήθελε πολύ να μη μάθετε ποτέ για το Συστημα Τηλεδιοίκησης. Οι σταθμάρχες επίσης θα σκότωναν για να μην μαθευτεί ότι την κοπάνησαν στη βάρδια τους. Και ο Επιθεωρητής θα ήθελε πολύ να μην μαθει κανείς ότι πήρε αναρρωτική. Περισσότερο από όσο ήθελες εσύ να μη μαθευτούν ποτέ οι πομπές του Στάθη.
Αλλά όλα είναι στο φως σήμερα. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει…
Και φυσικά όχι χάρη στη δική σου εκπομπή».

ΕΣΗΕΑ κατά Κανάκη και Μουτσινά: Τηλεπερσόνες-τιμητές εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή

Με αφορμή την «κόντρα» που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνη Κανάκη, που επέκρινε την στάση του πρώτου σχετικά με την υποστήριξη των δηλώσεων του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε, η ΕΣΗΕΑ παίρνει δημόσια θέση επί του ζητήματος και μιλά για «τηλεπερσόνες που εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή», χωρίς ωστόσο να αφήνει απ' έξω και τον παρουσιαστή στο «Καλό Μεσημεράκι» Νίκο Μουτσινά για το ξέσπασμα κατά της κυβέρνησης σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.
Χωρίς να αναφέρει ονόματα, αλλά «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένους παρουσιαστές, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:
«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.
Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».
Θυμίζεται πως την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν τα όσα είπε για το πρόσωπό του ο Αντώνης Κανάκης από τους «Ράδιο Αρβύλα» με αφορμή το γεγονός ότι υπερασπίστηκε δήλωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε.
Σε κείμενό του που ανήρτησε στο Facebook το πρωί της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά θυμίζει, μεταξύ άλλων, για τον Αντώνη Κανάκη ότι «είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι "δεν το είχε καταλάβει"» αναφερόμενος στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τα εδικητικά revenge porn βίντεο που είχε αναρτήσει.
«Αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον κ. Άρη Πορτοσάλτε και σε εμένα» συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Αλλά τώρα έχουμε νεκρούς τα νεύρα όλων μας ειναι τεταμένα και έχουμε καθήκον να μήν επιτρέψουμε στον λαϊκισμό και στην τοξικότητα να καταστρέψουν εκ νέου την Ελλάδα όπως την εποχή του Αντιμνημονίου που κόστισε στην Ελλάδα μία χαμένη δεκαετία διότι φοβηθήκαμε να αντιταχθούμε στην αρχή με αυτά» προσθέτει ο υπουργός Ανάπτυξης και καταλήγει:
«Η Δικαιοσύνη θα βρει ποιος πραγματικά φταίει και φυσικά να πληρώσουν. Αλλά όχι και ο Κανάκης ρε παιδιά όχι και ο Κάνακης κάπου ώπα!».

Κανάκης προς δημοσιογράφους: «Δεν βρέχει, σας φτύνουν»

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την έναρξη της χθεσινής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» ξέσπασε από την πλευρά του για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, από την οποία 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε εκτενώς στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και ξέσπασε κατά των υπευθύνων, ενώ σχολίασε αυστηρά και αιχμηρά τις τοποθετήσεις διάφορων δημοσιογράφων για την τραγωδία, γνωρίζοντας την αποθέωση στο Twitter. Μιλώντας για τη στάση συγκεκριμένων δημοσιογράφων, ο Αντώνης Κανάκης υποστήριξε ότι δεν παρουσίασαν τα γεγονότα όπως θα έπρεπε, με κριτική διάθεση, απέναντι στην εξουσία. «Όταν η δημοσιογραφία είναι πλέον υπάλληλος κομμάτων, καναλαρχών και διαφόρων άλλων συμφερόντων, γίνεται εχθρός της δημοκρατίας, αντί για θεμέλιος λίθος» τόνισε ο παρουσιαστής της εκπομπής.
Ο Αντώνης Κανάκης υποστήριξε ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να αλλάξουν την πραγματικότητα, τονίζοντας όμως ότι θα πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτή την πραγματικότητα. «Δεν βρέχει, σας φτύνουν» συμπλήρωσε.
«Όλοι κάνουν ότι μπορούν για να επιστρέψουν στην κανονικότητα της λοβοτομής και του Survivor, αλλά εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτούς τους ρυθμούς» συμπλήρωσε ο Αντώνης Κανάκης. «Κάνουν ό,τι μπορούν όλοι τους για να επιστρέψουμε σε αυτή τη χαζοχαρούμενη κανονικότητα. Μην ξεχνάμε ότι στο τριήμερο πένθος έπαιζε κανονικά το Survivor. Θα κάνουν ό,τι μπορούν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της λοβοτομής, γιατί βολεύει και τους πολιτικούς αλλά και τα κέρδη γιατί η στενοχώρια δεν έχει διαφημίσεις, η διαφήμιση θέλει χαρά» είπε ο Αντώνης Κανάκης.
«Θα βγούμε για να βγούμε να εκφράσουμε όσα σκεφτόμαστε και και συζητάμε, όπως κι εσείς. Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση σε αυτή τη χώρα. Είμαστε θλιμμένοι και θυμωμένοι, θα προσπαθήσουμε να τα βάλουμε σε μια ροή, η οποία όμως δε θα υπάρχει. Ο λόγος δε θα είναι δομημένος, θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ήρεμοι» είπε στη συνέχεια ο Αντώνης Κανάκης.
Όπως ενημέρωσε στη συνέχεια, το «Ράδιο Αρβύλα» δεν πρόκειται πλέον να συνεχίσει με την ίδια μορφή, σημειώνοντας πως εξετάζεται η εκπομπή να μεταφερθεί στο πλατό από το «Βινύλιο». «Από ό,τι καταλάβαμε από τα μηνύματα, αυτό που είπα ήταν διφορούμενο και πρέπει να το διευκρινίσω. Δεν εννοούσα ότι εξαφανιζόμαστε, αλλά ότι το Ράδιο Αρβύλα δεν μπορεί να συνεχίσει στην μορφή που ήταν. Έχουμε σκέψεις να βγούμε αύριο από το περιβάλλον του Βινυλίου και να κάνουμε κάποιες εκπομπές που δεν θα είναι το Ράδιο Αρβύλα όπως το ξέραμε», είπε.

Το ξέσπασμα Μουτσινά για την τραγωδία στα Τέμπη

Στο δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκε κατά την έναρξη της εκπομπής του «Καλό Μεσημεράκι» τη Δευτέρα (06/03) ο Νίκος Μουτσινάς, διατυπώνοντας τις σκέψεις του, ενώ σχολίασε τις πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
"Μιλάμε για ένα τραγικό συμβάν έτσι κι αλλιώς και η τηλεόραση το κάνει πιο τραγικό. Δεν μπορούμε να ενώσουμε αυτό που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για αυτές τις ψυχές και δύναμη για τους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω" είπε αρχικά ο γνωστός παρουσιαστής.
Στη συνέχεια, δεν δίστασε να θίξει το θέμα του "ανθρώπινου λάθους" που ακούγεται από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος, δηλώνοντας πως προφανώς δεν φταίει μόνο ένας: "Τώρα μιλάμε για μια καραμέλα, που λέγεται "ανθρώπινο λάθος". Έχει χαθεί πια το μέτρο, μας λένε ό,τι να 'ναι, τους κοιτάμε στα μάτια, υπάρχει πάντα μία "συγγνώμη". Τρεις κυβερνήσεις, πάρα πολλοί υπουργοί, κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν θα ασχολιόταν αν δεν γινόταν το δυστύχημα".
"Μιλάμε για ένα κομμάτι που λείπει: την πρόνοια. "Ανθρώπινο λάθος" είναι που κατεβήκαμε εδώ, να φοβάσαι να βρέξει να χιονίσει, να ταξιδέψεις, συμβαίνει να ξαναφοβηθείς για τη ζωή σου. Όλα αυτά, καταλαβαίνετε, σκάνε ένα ένα. Ρε παιδιά τι γίνεται; Δεν φταίει μόνο ένας. Νιώθω ένα αδιέξοδο, παρόλα αυτά θα πρέπει κάτι να γίνει", πρόσθεσε.
Ο Νίκος Μουτσινάς συνέχισε, αναφέροντας πως τα φαινόμενα ταραχής που συμβαίνουν είναι τόσο συχνά πια, που φοβάται πως θα ξεχαστεί και αυτό το συμβάν και θα γίνει "άλλη μια ημερομηνία μνήμης".
Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός παρουσιαστής: "Τα άκουσε και ο σταθμάρχης, ο οποίος έκανε λάθος, ναι. Δεν λέμε ότι δεν έκανε λάθος, προς Θεού. Αλλά κάναμε φόκους σε αυτό, γιατί; "Ηλικιωμένος, γκριζομάλλης, τον βάλανε". Μπορεί να είναι με ρουσφέτι, ναι, είναι πάρα πολλοί με ρουσφέτι".
Στη συνέχεια, απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας τη στάση του και καλώντας τον να παραιτηθεί, λέγοντας: "Βγήκε ο πρωθυπουργός, σαν να είναι πάλι κορωνοϊός, ίδια φάτσα. Ο επικοινωνιολόγος πρέπει να αλλάξει. Αλλάξτε τον, πρωθυπουργέ! Γιατί είτε είναι κορώνα, είτε ατύχημα, είτε βιασμοί, είναι μια ίδια φάτσα στεναχωρημένη. Αν δεν το αντέχετε, μπορείτε να παραιτηθείτε. Όχι μόνο ο πρωθυπουργός, όλοι. Είναι ανθρώπινο να πούμε ότι δεν μπορούμε. Ας έρθει κάποιος που μπορεί".
"Ό,τι να 'ναι γίνεται. Είναι τόσες υποθέσεις που είναι ανοιχτές. Είναι όλα στον "αέρα". Ας γίνει κάτι", κατέληξε ο Νίκος Μουτσινάς, αναφερόμενος στο θέμα της Δικαιοσύνης που θα ερευνήσει την υπόθεση, ενώ ολόκληρο το πλατό ξέσπασε σε χειροκροτήματα, για όλα όσα είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης