Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: Στην Ανακρίτρια εργαζόμενοι του ΟΣΕ στη Λάρισα και συνταξιούχοι – Αποσωληνώθηκε ο 22χρονος εγκαυματίας

Τραγωδία στα Τέμπη: Στην Ανακρίτρια εργαζόμενοι του ΟΣΕ στη Λάρισα και συνταξιούχοι – Αποσωληνώθηκε ο 22χρονος εγκαυματίας
Συγγενείς των θυμάτων θα προχωρήσουν με δικό τους πραγματογνώμονα σε νέα εξέταση DNA, καθώς λόγω των κλειστών φέρετρων αμφιβάλλουν ότι τους έχουν δοθεί οι σοροί των παιδιών τους
Το κατώφλι της Ανακρίτριας Λάρισας περνούν από το πρωί της Τρίτης 7/3  εργαζόμενοι στον ΟΣΕ της Λάρισας και συνταξιούχοι, για να καταθέσουν πληροφορίες και να γίνει συλλογή στοιχείων για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Παράλληλα, στο χώρο των δικαστηρίων καταφθάνουν και δικηγόροι συγγενών, όπου αναμένεται να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει ήδη σχηματιστεί και να προχωρήσουν σε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας.

Συγγενείς θυμάτων ζητούν νέα εξέταση DNA - Δηλώσεις Πλεύρη

Στο μεταξύ, συγγενείς των θυμάτων θα προχωρήσουν με δικό τους πραγματογνώμονα σε νέα εξέταση DNA, καθώς δεν είναι σίγουροι εάν τους έχουν δοθεί οι σοροί των παιδιών τους.
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Ανδ. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο mega, συγγενείς των θυμάτων ζητούν νέα εξέταση DNA, καθώς λόγω των κλειστών φέρετρων που παρέλαβαν, έχουν αμφιβολίες εάν μέσα βρίσκονται οι δικοί τους άνθρωποι.
«Έχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα όμως περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα», ανέφερε αρχικά πρόσθεσε πως «υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους. Η κα Ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων».
Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι «υπάρχει εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα. Εμείς ζητάμε να γίνει εξέταση DNA εκ νέου για να διαπιστωθεί αν είναι τα παιδιά τους. Η πληροφορία είναι από τους γονείς να μην ανοιχθούν τα φέρετρα. Καταφύγαμε στην κα Ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA. Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς. Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του. Από αυτούς που εκπροσωπώ σίγουρα 5 κηδείες δεν έχουν γίνει. Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι δυο οικογένειες ζητούν τεστ DNA, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσουν στην κηδεία. Αναμένεται να αλλάξει απόφαση της ανακρίτριας και να οριστεί ειδικός Εφέτης ο οποίος θα διενεργήσει μία ανάκριση με την οποία εμείς οι συνήγοροι θα έχουμε μία εκτενέστερη ενημέρωση».
«Έχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τους συγγενείς και αναμένουμε τον ειδικό Εφέτη για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος έχουμε και εμείς την δυνατότητα να ορίσουμε τους δικούς μας», πρόσθεσε.

Μήνυση στον Καραμανλή από πατέρα θύματος

«Θα κινηθούμε νομικά και θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες γι΄αυτό το φρικτό δυστύχημα είτε είναι πολιτικό πρόσωπο, είτε είναι από τον ΟΣΕ. Ο κ. Ασλανίδης, πατέρας θύματος του δυστυχήματος, έδωσε εντολή να καταθέσω μήνυση και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Επίσης θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου», ανέφερε ο δικηγόρος θυμάτων της τραγωδίας.

Πλεύρης: Οι συγγενείς μπορούν να ανοίξουν τα φέρετρα και να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν

«Το να βλέπεις τους ανθρώπους εκεί να αναζητούν τα παιδιά τους είναι κάτι που μας συγκλονίζει. Επειδή η κατάσταση αυτών των νεκρών δεν ήταν σε κατάσταση που μπορούσαν να αναγνωριστούν, αυτό που έγινε ήταν να γίνει ταυτοποίηση DNA για να μην μπαίνουν οι γονείς σε διαδικασίες να βλέπουν διαφορετικές σορούς και να τους παραδίδονται σε φέρετρα και όχι σε σακούλες», εξήγησε μιλώντας στο mega o υπουργός Υγείας, Θ.Πλεύρης.
Υπογράμμισε ότι οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων είχαν την υποστήριξη ψυχολόγων και ξεκαθάρισε πως οι συγγενείς μπορούν να ανοίξουν τα φέρετρα και να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.
«Μπορώ να καταλάβω τον πόνο του καθενός, θεωρώ ότι είναι ψυχοφθόρο να μπαίνει κανείς σε διαδικασίες επανάληψης», σημείωσε.

Αποσωληνώθηκε 22χρονος εγκαυματίας – Παραμένει σε ΜΕΘ

Αποσωληνώθηκε, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο 22χρονος εγκαυματίας από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Η κατάστασή του είναι σταθερή.
Σημειώνεται ότι ο νεαρός φέρει εγκαύματα (έκτασης 20% της επιφάνειας του σώματος) και υποβλήθηκε σε χειρουργείο την περασμένη Παρασκευή από πλαστικούς χειρουργούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης