Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σιδηροδρομικό δυστύχημα για Τέμπη: Σε εφέτη - ανακριτή η έρευνα - Οι επόμενες κινήσεις, τι δρομολογείται

Σιδηροδρομικό δυστύχημα για Τέμπη: Σε εφέτη - ανακριτή η έρευνα - Οι επόμενες κινήσεις, τι δρομολογείται
Η έρευνα αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή
Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας δρομολογεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Στ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος, με έγγραφό του ζητά από το Σώμα να λάβει απόφαση για να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή η έρευνα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.
Η έρευνα, η οποία αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή, θα κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών, εκτός του ήδη κατηγορούμενου και προφυλακιστέου 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας, όπως σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ, τον επιθεωρητή κυκλοφορίας κα., που θα ελεγχθούν για τον τρόπο διαχείρισης της εποπτείας και ρύθμισης του δικτύου.
Στο μεταξύ, άμεσα η Οικονομική Εισαγγελία προσανατολίζεται να ξεκινήσει έρευνα, είτε με ανάσυρση υποθέσεων από το αρχείο, είτε με αυτοτελή νέα έρευνα, βάζοντας στο μικροσκόπιο την καθυστέρηση υλοποίησης των έργων υποδομής για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και τις συμβάσεις, την υλοποίηση ή μη των όρων τους και τα αίτια μη τήρησης χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονταν σε κάθε ανάθεση, όπως επίσης και τα δαπανηθέντα ποσά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης