Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η «χρυσή» ληστεία των Rolex: Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση «Ροζ Πάνθηρες» που άρπαξε 24 πανάκριβα ρολόγια

Η «χρυσή» ληστεία των Rolex: Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση «Ροζ Πάνθηρες» που άρπαξε 24 πανάκριβα ρολόγια
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων του Βαλκανικού οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι ομάδες Pink Panthers
Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση διεθνούς εμβέλειας «Pink Panthers», τα μέλη της οποίας διέπραξαν την 20η Δεκεμβρίου 2022 ένοπλη ληστεία σε κατάστημα στην Rolex στο κέντρο της Αθήνας, αφαιρώντας 24 πολυτελή ρολόγια συνολικής αξίας περίπου 135.000 ευρώ.
Ως μέλη της οργάνωσης ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αθηνών, με οδηγό τα καρέ από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του κεντρικού καταστήματος της Rolex, βρίσκονταν «μια ανάσα» από τους δράστες της «χρυσής» ληστείας.
Μάλιστα ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων έδειχνε τον αρχηγό των κακοποιών να περνάει μπροστά από το κατάστημα και να κατοπτεύει τον χώρο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους «Pink Panthers»:

Από το Τμήμα κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα «Pink Panthers», τα μέλη της οποίας διέπραξαν την 20η Δεκεμβρίου 2022 ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αττική, αφαιρώντας 24 πολυτελή ρολόγια, συνολικής αξίας περίπου 135.000 ευρώ.
Ως μέλη της οργάνωσης ταυτοποιήθηκαν πέντε (5) άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και τέσσερις (4) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων του Βαλκανικού οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι ομάδες Pink Panthers.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης