Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών και μαθητών στο κέντρο της Αθήνας - Κύμα καταλήψεων στα Πανεπιστήμια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών και μαθητών στο κέντρο της Αθήνας - Κύμα καταλήψεων στα Πανεπιστήμια
Πολλά από τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ήταν φοιτητές
Σχετικά Άρθρα
Νέα πορεία πραγματοποιούν φοιτητές και μαθητές στο κέντρο της Αθήνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους πολλοί φοιτητές. Οι διαδηλωτές κρατούν μαύρα μπαλόνια, αυτοσχέδια πλακάτ και φωνάζουν συνθήματα.
Ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ στις 19:00 έχει προγραμματιστεί σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και νέα πορεία μαθητών στο κέντρο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές.
Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις». Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ. Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή! - Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!».

Κύμα καταλήψεων στα Πανεπιστήμια

Στα Πανεπιστήμια της χώρας με πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων τοποθετούνται μαύρα πανιά σε ένδειξη πένθους, ενώ πολλές σχολές τελούν υπό κατάληψη.
Συγκεκριμένα κατάληψη πραγματοποιούν οι φοιτητές σε Φιλοσοφική, Νομική, Φυσικό - Μαθηματικό, σε σχολές του ΠΑΔΑ και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης