Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: Καταγγελίες για ελλείψεις προσωπικού – Γιατί σταμάτησε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα

Τραγωδία στα Τέμπη: Καταγγελίες για ελλείψεις προσωπικού – Γιατί σταμάτησε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα
Το 2004 στο Βόλο υπήρχαν 28 σταθμάρχες και 36 κλειδούχοι, σήμερα κανείς είπε ο πρώην σταθμάρχης Βόλου Γ. Αποστολέρης
Σχετικά Άρθρα
Νέες καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο σιδηροδρομικό δίκτυο έρχονται στο φως της δημοσιότητας, στον απόηχο της ασύλληπτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο πρώην σταθμάρχης του Βόλου, Γ. Αποστολέρης υποστήριξε πως ο σταθμός της Λάρισας έχει πολύ έντονο φόρτο εργασίας και για αυτό το λόγο παλιότερα στη βάρδια, υπήρχαν δύο σταθμάρχες, όπως και δύο σταθμάρχες στην τηλεδιοίκηση.
Αναφορικά με την τηλεδιοίκηση στον σταθμό της Λάρισας υπογράμμισε ότι δούλευε πριν από 3 με 4 χρόνια, αλλά η λειτουργία της σταμάτησε γιατί δεν υπήρχε επαρκές προσωπικό.
«Μέχρι πριν 3-4 χρόνια λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση και αυτό θα απέτρεπε κάθε λάθος που θα μπορούσε να κάνει ένας σταθμάρχης ή μηχανοδηγός.
Το 2004 στον Βόλο υπήρχαν 28 σταθμάρχες και 36 κλειδούχοι, σήμερα δεν υπάρχει κανένας.
Σταμάτησε γιατί δεν υπάρχει προσωπικό», τόνισε ο κ.Αποστολέρης, επισημαίνοντας πως η τηλεδιοίκηση θέλει γύρω στα 11 άτομα αν και υποστήριξε πως φεύγουν συνεχώς σταθμάρχες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έμπειρο προσωπικό.
«Με σαράντα μέρες δεν γίνεσαι σταθμάρχης και, μάλιστα, δεν μπορείς να υπηρετήσεις σε ένα τέτοιο σταθμό με τόσο φόρτο εργασίας.
Η εμπειρία αποκτάται μέσω εργασίας σε μικρούς σταθμούς και με μεταθέσεις» τόνισε ο κ.Αποστολέρης, επισημαίνοντας ότι και ο μηχανοδηγός θα έπρεπε να κάνει μία εκφώνηση ότι θα πάρει την παρακαμπτήρια, δηλαδή στην γραμμή της καθόδου, και έτσι με την ανακοίνωση αυτή θα ενημερωνόταν και ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
«Στο μιλητό δεν γίνεται κυκλοφορία» είπε ο πρώην σταθμάρχης του Βόλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης