Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σοκαριστικό και ασύλληπτο: 48 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και κανείς δεν ξέρει πόσους επιβάτες είχε το μοιραίο τρένο

Σοκαριστικό και ασύλληπτο: 48 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και κανείς δεν ξέρει πόσους επιβάτες είχε το μοιραίο τρένο
Άγνωστος παραμένει ακόμη και τώρα ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων του μοιραίου τρένου σχεδόν δύο μέρες μετά το δυστύχημα
Σχετικά Άρθρα
Πραγματικά σοκαριστικό, ασύλληπτο και ατιμωτικό για μία χώρα που θέλει να αποκαλείται σύγχρονη το γεγονός πως σχεδόν 48 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και κανείς δεν γνωρίζει – ούτε οι αρμόδιες αρχές – πόσοι επιβάτες είχαν επιβιβαστεί στο μοιραίο επιβατικό τρένο και κατά συνέπεια πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.
Άγνωστος παραμένει ακόμη και τώρα ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων του μοιραίου τρένου σχεδόν δύο μέρες μετά το δυστύχημα, καθώς εικάζεται πως υπήρχαν που επιβιβάστηκαν στο τρένο χωρίς να κόψουν εισιτήριο από τα εκδοτήρια.
Αρχικά είχε αναφερθεί πως οι επιβάτες ήταν 342 αλλά με βάση τα νέα δεδομένα, δεν αποκλείται πάνω στην αμαξοστοιχία να υπήρχαν πάνω από 400 επιβάτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εκδοτήρια εισιτηρίων κλείνουν στις 23:45.
Όμως δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο απαγορεύεται κάποιος να αγοράσει εισιτήριο από τα εκδοτήρια.
Επομένως αν κάποιος επιβιβαστεί, αγοράζει το εισιτήριό του πάνω στο τρένο.

Πρωτόγονη και …χειρόγραφη καταγραφή

Πάντως η αγορά εισιτηρίου στο τρένο δεν αποτελεί συνήθη πρακτική, καθώς υπάρχει πρόστιμο 10 ευρώ.
Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει εάν επιβιβάστηκαν επιβάτες τα τελευταία δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο από τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λάρισα, αφού η καταγραφή όσων ανεβαίνουν και κόβουν εισιτήριο πάνω στο τρένο γίνεται χειρόγραφα.
Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο σταθμό, καθώς είχαν προηγηθεί εφτά στάσεις μέχρι να φτάσει το τρένο από την Αθήνα στη Λάρισα.

Εφιαλτικά σενάρια

Το τρένο θα έπρεπε να φτάσει στο σταθμό στα Τέμπη στις 22:11 όμως λόγω των καθυστερήσεων έφτασε στις 23:05 και εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να υπήρξαν και άλλα άτομα που μπήκαν στην αμαξοστοιχία χωρίς να κόψουν εισιτήριο στα εκδοτήρια.
Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον εν λόγω σταθμό καθώς υπήρχαν επτά στάσεις μέχρι να φτάσει το τρένο από την Αθήνα στη Λάρισα.
Πιθανό θεωρείται επίσης το ενδεχόμενο κάποιος φοιτητής να έχει ταξιδέψει χωρίς εισιτήριο ή να έχει κόψει εισιτήριο για κοντινότερη διαδρομή και να παρέμεινε μέσα στο τρένο για Θεσσαλονίκη.

Τα συλλυπητήρια του ΟΣΕ

Έντονες επικρίσεις δέχεται και ο ΟΣΕ για την ανακοίνωσή του, δύο μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα, περιοριζόμενος στην έκφραση συλλυπητηρίων.
«Σε μια στιγμή βαθιάς οδύνης για το χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας είναι δύσκολο κανείς να βρει λόγια.
Συλλυπητήρια σε όλους τους γονείς τους συζύγους, τους συγγενείς, τους συντρόφους τους φίλους.
Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα για την ανείπωτη τραγωδία.
Πλέον το ελάχιστο που οφείλουμε, είναι να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη.
Το πρώτο μέλημα όλων ήταν να διαχειριστούμε το τραγικό συμβάν στο πεδίο» αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΣΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης