Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ακόμα ένα λάθος καταλογίζουν στον σταθμάρχη: Έβλεπε για 5,5 χλμ. το τρένο στο λάθος ρεύμα κυκλοφορίας

Ακόμα ένα λάθος καταλογίζουν στον σταθμάρχη: Έβλεπε για 5,5 χλμ. το τρένο στο λάθος ρεύμα κυκλοφορίας
Ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ υποστηρίζει ότι το σύστημα της σηματοδότησης που υπήρχε στο σταθμό Λαρίσης το παρακολουθούσε για 5,5 χλμ. ακόμη
Σχετικά Άρθρα
Ακόμα ένα λάθος καταλογίζουν στον σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε ότι τροχοδρόμησε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες, με αποτέλεσμα τη μετωπική σύγκρουση με άλλο τρένο και τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.
Ειδικότερα, ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, ερωτηθείς γιατί δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση ανθρώπινου σφάλματος απάντησε ότι «το σύστημα της σηματοδότησης που υπήρχε στο σταθμό Λαρίσης το παρακολουθούσε για 5,5 χλμ. ακόμη. Το γιατί ο σταθμάρχης δεν το είδε και δεν μπόρεσε να διορθώσει το λάθος, αν είναι λάθος, αυτό θα το βρουν στην ανακριτική διαδικασία. Πάντως, το τρένο είχε παρακολούθηση 5,5 ακόμη χιλιόμετρα μετά. Υπήρχαν οι κανονισμοί».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «για να συμβεί ένα τέτοιο μοιραίο περιστατικό πρέπει να γίνουν περισσότερα των τριών λαθών. Τουλάχιστον αυτή είναι η εμπειρία που έχουμε στον σιδηρόδρομο. Αυτά φαίνεται ότι έγιναν τα λάθη και ίσως η ανάκριση φανερώσει και άλλα περισσότερα, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να τα ξέρουμε. Το δυστύχημα είναι ότι χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές για κάτι το οποίο δεν έπρεπε ποτέ να έχει γίνει».

Για κακούργημα κατηγορείται ο σταθμάρχης

Στον σταθμάρχη Λάρισας, Βασίλη Σαμαρά, ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας. Ο σταθμάρχης έχει λάβει προθεσμία για απολογία το Σάββατο (4/3/2023), ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, «ο κ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει την ευθύνη στα πλαίσια που του αναλογεί».
«Δεν είναι το λάθος συγκεκριμένο υπάρχει συγκλίνουσα αμέλεια από διάφορους παράγοντες. Υπάρχουν σημεία που θα μπορούσε να είναι προσεκτικότερος» πρόσθεσε ο δικηγόρος του σταθμάρχη Λάρισας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης