Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Ο κορωνοϊός θα μείνει – Πιθανή ανάσχεση της αποκλιμάκωσης μετά τα καρναβάλια

Βασιλακόπουλος: Ο κορωνοϊός θα μείνει – Πιθανή ανάσχεση της αποκλιμάκωσης μετά τα καρναβάλια
«O κορωνοϊός είναι σε καθοδική πορεία εδώ και 2-3 εβδομάδες, με 135 εισαγωγές την ημέρα, περίπου 3 διασωληνώσεις και 13 θανάτους ημερησίως», ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα
«Ο κορωνοϊός θα μείνει», όμως υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπιστεί με την ανοσία, το εμβόλιο και φάρμακα, τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Βασιλακόπουλος, κρούοντας παράλληλα το «καμπανάκι» για ανάσχεση της αποκλιμάκωσης που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες λόγω καρναβαλιών και του συνωστισμού.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «ο κορωνοϊός είναι σε καθοδική πορεία εδώ και 2-3 εβδομάδες, με 135 εισαγωγές την ημέρα, περίπου 3 διασωληνώσεις και 13 θανάτους ημερησίως, δηλαδή πολύ καλύτερα».
Υπογράμμισε δε, την ανάγκη εξέτασης «ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε κορωνοϊό και εάν έχουμε να απομονωθούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης, αλλά και για την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου, λέγοντας όχι χάνονται άνθρωποι που δεν την έκαναν.
Σημείωσε πως είναι σε ύφεση παγκοσμίως ο κορωνοϊός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανθρωπότητα θα συνεχίσει από εδώ και πέρα με τον κορωνοϊό λίγο πιο ειρηνικά».
Τέλος, ανέφερε πως «παρά τα πρόσφατα αμερικανικά δημοσιεύματα που δείχνουν εργαστήριο της Κίνας, υπάρχουν και απόρρητες εκθέσεις που καταλήγουν στην εκδοχή της φυσικής προέλευσης του κορωνοϊού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης