Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Με εξαπάτησε δικηγόρος και χάνω το σπίτι μου» – Η καταγγελία από τον πρώην Αντιδήμαρχο Πάτρας, Δ. Πεφάνη

«Με εξαπάτησε δικηγόρος και χάνω το σπίτι μου» – Η καταγγελία από τον πρώην Αντιδήμαρχο Πάτρας, Δ. Πεφάνη
Ο Δ. Πεφάνης επιρρίπτει ευθύνες στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών
Σχετικά Άρθρα
Ο δικηγόρος που “εξαπατά” πολίτες στην Πάτρα οι οποίοι πληρώνουν για τη νομική τους εκπροσώπηση, μόνον που ο δικηγόρος τους δεν πατά το πόδι του στις δικαστικές αίθουσες, είχε ως θύμα του και τον πρώην αντιδήμαρχο Πατρέων, Δημήτρη Πεφάνη, ο οποίος καταγγέλλει ότι εξαιτίας του χάνει το σπίτι του.
Ο κ. Πεφάνης μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» εξιστορεί τη δική του περιπέτεια, που αφορά σε δικηγόρο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν 18 συνολικά καταγγελίες.
«Εξαπατήθηκα. Νόμιζα ότι είχε υπαχθεί το ένα και μοναδικό μου σπίτι στο νόμο Κατσέλη και τώρα το χάνω.
Πολύ καλά κάνετε και δίνετε έμφαση στις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος δικηγόρων, οι οποίοι αμέλησαν το καθήκον τους – όχι όμως και να πληρωθούν – και σήμερα υπάρχει κόσμος που έχει χάσει τα ένδικα δικαιώματά του και κινδυνεύουν πρώτες κατοικίες»!
«Φαίνεται ότι έπεσα στην περίπτωση. Ξεκινήσαμε τη δικαστική διαδικασία για να σώσω την πρώτη και μοναδική κατοικία μου, το 2012. Εν των υστέρων έμαθα ότι δεν είχε παραστεί στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Ηταν η περίοδος που προστατευόταν η α’ κατοικία και μου έλεγε να μην βιάζομαι, αφού δεν με ενοχλούσε και κάποιος.
Είναι γνωστός μου δικηγόρος, του είχα εμπιστοσύνη και γι’ αυτό την πάτησα. Με αυτά και με τα άλλα, φθάσαμε στον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και έλαβα δικαστική απόφαση, ότι απορρίπτεται το αίτημά μου για ένταξη σε καθεστώς προστασίας, λόγω προσκόμισης ασαφών στοιχείων και απουσίας του συνηγόρου μου από την δικαστική διαδικασία! Με δεδομένο ότι ο νόμος Κατσέλη δεν είχε κατ’ ουσία ισχύ από τον Ιούλιο του 2020, αντιλαμβάνεσθε πως έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου…»!
Ο Δ. Πεφάνης δίνει, όμως, την εξής διάσταση στην περίπτωσή του: «Δεν είναι τα χρήματα που μου πήρε, όχι βέβαια πως μου περίσσευαν. Είναι το ότι η κουλτούρα μου δεν μου επιτρέπει βιαιότητες και ακρότητες. Φαντάζεσθε κάποιον που δεν συμπεριφέρεται όπως εγώ;
Και μετά λέμε ότι φταίει ο φονιάς! Δεν εγκρίνονται, φυσικά, τέτοιες πρακτικές, αλλά δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τρόπο αντίδρασης. Εγώ έφαγα τη δικαστική «πιστολιά» και αντιδρώ σθεναρά και δημόσια, πλην κόσμια. Ο άλλος;».
Αποκαλύπτει, ακόμη, ότι έχει περιέλθει σε γνώση του παρόμοια περιπέτεια πρώην φαρμακοποιού, επειδή «ο ίδιος δικηγόρος πήρε μεν τα λεφτά, αλλά τον άφησε σύξυλο»!
Ο Δ. Πεφάνης επιρρίπτει ευθύνες στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, γιατί δεν παρεμβαίνει δραστικά στις περιπτώσεις μελών του που αποδεδειγμένα έχουν κοροϊδέψει εντολείς τους: «Στην ίδια πόλη ζούμε και τίποτα δεν μένει κρυφό. Ποια μέτρα έχει λάβει; Πόσες και ποιες ποινές έχουν επιβληθεί;».
Τέλος, επισημαίνει: «Πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία και να νομοθετηθεί η υπαγωγή των αποδεδειγμένα εξαπατηθέντων ιδιοκτητών από δικηγόρους, σε καθεστώς προστασίας. Η α’ κατοικία τους, εννοείται. Δεν μπορώ να χωνέψω ότι χάνω το σπίτι μου εξαιτίας ενός τέτοιου».
Στις 6 Μαρτίου, σύμφωνα με το pelop.gr, πρόκειται να συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για να εξετάσει διάφορες καταγγελίες από εντολείς δικηγόρων.

Όπως έγραφε το BN

Πλήρωσαν για τη νομική τους εκπροσώπηση αλλά ο δικηγόρος τους δεν παρέστη ποτέ στις δικαστικές αίθουσες...
Μετά από 18 καταγγελίες πελατών του, ο εν λόγω επαγγελματίας καλείται να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού του Συλλόγου Πατρών.
Οι περιπτώσεις δικηγόρων που… ξέχασαν να εκπροσωπήσουν τους πελάτες τους, αν και είχαν αναλάβει τις υποθέσεις τους έναντι αμοιβής, είναι αρκετές, αλλά ως πιο κραυγαλέα αναφέρεται μια περίπτωση πατρινού δικηγόρου σε βάρος του οποίοι έχουν γίνει 18 καταγγελίες από πελάτες του.
Σύμφωνα με αυτές έλαβε χρήματα, αλλά αμέλησε να χειριστεί τις υποθέσεις τους ενώπιον των δικαστηρίων. Μάλιστα σε μια περίπτωση το σπίτι του εντολέα του βγήκε στον πλειστηριασμό διότι δεν παρέστη ο καταγγελθείς δικηγόρος στο δικαστήριο.
Μετά τις εξελίξεις αυτές όπως γράφει το pelop.gr στις 6 Μαρτίου, πρόκειται να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου και στο «πινάκιο» συμπεριλαμβάνονται κάποιες περιπτώσεις επιλησμόνων δικηγόρων των καθηκόντων τους και πρόκειται να ληφθούν οι δέουσες πειθαρχικές αποφάσεις.
Το Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου θα εξετάσει και κάθε άλλη σοβαρή και τεκμηριωμένη καταγγελία και θα προχωρήσει σε λήψη πειθαρχικών μέτρων, για να μην αιωρούνται «ψίθυροι» που σε τελική ανάλυση βλάπτουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ευσυνείδητων μελών του συλλόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης